maart 2010

Geboorteboom 2009 geplant!

Op zondagvoormiddag 28 maart 2010 werd de geboorteboom - een Japanse treurkerselaar - voor de kinderen, die in 2009 in/> Sint-Truiden geboren zijn, geplant in het klein stadspark.

Minister Annemie Turtelboom geeft brandweerkorpsen dubbel werk!

Burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove onderstreept “dat de brandweerhervorming van minister Annemie Turtelboom blijft steken in pure aankondigingspolitiek. En dat tot ergernis van de brandweermensen.”

De Ronde van 11!

Voor de eerste keer organiseert 11.11.11. de zogeheten ‘Ronde van 11’/>.
Buiten de jaarlijkse, traditionele 11.11.11.-actie rond 11 november is dit een nieuw bijkomend initiatief om geld in te zamelen, maar ook om de bevolking te sensibiliseren voor de Derde Wereldproblematiek.

Uitspraak: "Een potje liegen!"

“Het probleem is: de waarheid heeft tijd nodig, de leugen niet.”

Radium kloosterjubileum!

Op donderdag 25 maart 2010 heeft eerwaarde zuster Florentis van de kloosterorde Zusters van Liefde haar radium kloosterjubileum gevierd.

Ook stadsambtenaren kunnen nu overlast vaststellen!

Op vrijdag 12 maart 2010 werden in Sint-Truiden 13 gemeentelijke administratieve sancties (GAS)-ambtenaren officieel voorgesteld.

In de politiezone Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken konden tot nog toe alleen de leden van de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken dergelijke overtredingen vaststellen, maar met deze 13 GAS-ambtenaren komt hier nu verandering in.

CD&V en Open VLD plaatsen heraanleg Naamsevest op de (heel) lange baan!

De heraanleg van de laatste schakel van de vestengordel rond onze historische binnenstad, de Naamsevest, is terug naar af.

Specifieke parkeerregeling voor (para)medische beroepen en de beroepen voor familiale ondersteuning!

Het politiereglement inzake het parkeren voor (para)medische beroepen en de beroepen voor familiale ondersteuning, dat geagendeerd stond op de gemeenteraad van Sint-Truiden van maandag 15 maart 2010, is uitgesteld op vraag van CD&V en Open VLD.

Ludwig Vandenhove ontvangt studenten van de Koninklijke Militaire School (KMS)

In zijn functie als voorzitter van de commissie voor de Landsverdediging in de Kamer van Volksvertegenwoordigers heeft burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove op donderdag 18 maart 2010 een aantal stagiairs, die de Hogere Opleiding van Militair Administrateur volgen aan de KMS, ontvangen.

Sint-Truiden ontvangt Frank De Winne op 31 maart 2010!

Ereburger Jack Waldeyer, de verantwoordelijken van het comité Burgerlijke Militaire Samenwerking (BMS) en burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger hebben Frank De Winne kunnen overtuigen om zijn recente ruimte-ervaringen te delen met zijn oude stadsgenoten (tot voor enkele jaren was hij immers inwoner van Sint-Truiden) tijdens de opening van een tentoonstelling rond de ruimtevlucht en tijdens een aansluitende lezing in de Academiezaal.

Eerste cahier van de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken is er!

De lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken start, op initiatief van burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove, met cahiers.

Ingrid Lieten en Ludwig Vandenhove meter en peter van fos-socialistische solidariteit

Vice-minister president van de Vlaamse regering Ingrid Lieten en burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove zijn sedert donderdag 4 maart 2010 officieel meter en peter van Fonds voor Ontwikkelingssamenwerking (fos)-socialistische solidariteit Limburg.

Fietshelmenwedstrijd!

Op dinsdag 16 maart 2010 kregen de leerlingen van 2 van de 4 klassen, die hebben deelgenomen aan een affichewedstrijd van de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken en de preventiedienst van de stad Sint-Truiden een fietshelm, geschonken door serviceclub Kiwanis.

Pagina's