juni 2010

Ambassadeur Verenigde Staten (VS) spreker op de politieacademie in Sint-Truiden!

Op woensdag 23 juni 2010 was de heer Howard Gutman, ambassadeur van de VS, gastspreker op de politieacademie.
Zijn bijdrage handelde over ‘België en de Verenigde Staten: een partnership dat rechten respecteert en veiligheid garandeert’.

Onthaaldag nieuwe inwoners

Op zaterdag 19 juni 2010 organiseerde het stadsbestuur voor de tweede keer dit jaar een onthaalnamiddag voor nieuwe inwoners.

NMBS wil Sint-Truidens station in weekends om 20.30 uur sluiten!

Burgemeester Ludwig Vandenhove: “De Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (NMBS) ondermijnt ons beleid voor het openbaar vervoer én voor veiligheid in de stationsbuurt!”

Leerlingen van het 6e leerjaar krijgen fietsverlichtingsset!

De verkeersveiligheid, vooral bij jongeren, is en blijft een prioritair aandachtspunt van de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken en van het stadsbestuur van Sint-Truiden.

‘Bestuurlijke en gerechtelijke overheid...natuurlijk(e) partners!’

Op vrijdag 18 juni 2010 vond in het cultuurcentrum ‘Het Loo’ in Tessenderlo een ontmoetingsdag plaats rond het hoger aangehaalde thema, georganiseerd door het Hof van Beroep Antwerpen - Limburg en de provinciebesturen van Antwerpen en Limburg.

Brandweer van gans België op bezoek in Sint-Truiden!

Op zaterdag 5 juni 2010 zijn heel wat brandweerlieden uit gans België afgezakt naar Sint-Truiden.

De aanbevelingen van het Comité P onder de loep

Onder deze titel verscheen een artikel in het tijdschrift ‘Politiejournaal’ (Uitgeverij Politeia, nummer 5, mei 2010) van de hand van burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

Politiekrant juni ligt in de brievenbus!

Viermaal per jaar valt de politiekrant bij de inwoners van de politiezone Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken in de bus.

Elke maand het stedelijk informatieblad in de bus!

Elke maand valt het stedelijk informatieblad bij de Truienaars in de bus.
Burgemeester Ludwig Vandenhove schrijft elke maand een voorwoord voor het informatieblad dat u hier kan nalezen.

Brandweerkorpsen zijn administratieve rompslomp beu!

De federale overheidsdienst (FOD) Binnenlandse Zaken heeft recent aan alle brandweerkorpsen gevraagd een inventaris van risicogegevens te bezorgen.
Deze hebben ze nodig om de provinciale verdeling van de brandweerkosten voor de verschillende gemeenten en steden van 2007 te kunnen goedkeuren.

Veiligheid is een basistaak van de overheid

Dat is de titel van het interview dat burgemeester Ludwig Vandenhove gehad heeft voor Tribune, het ledenblad van de Algemene Centrale der Openbare Diensten (ACOD), met het oog op de komende parlementsverkiezingen van zondag 13 juni 2010.

Ludwig Vandenhove = veiligheid!

De verkiezingsbrochure van sp.a-Limburg ligt in de brievenbussen.

Publicatie ’40-45 Sint-Truidense getuigen vol II’ is een feit!

Op dinsdag 25 mei 2010, niet toevallig de dag dat er in Sint-Truiden in 1943 een grote Nazi-razzia plaatsvond, werd de publicatie ’40-’50 Sint-Truidense getuigen vol II’ voorgesteld.
De auteur is opnieuw de heer Fred Bonaers.

Pagina's