mei 2011

Ludwig Vandenhove in informatieblad Sint-Vincentius

Sint-Vincentius Sint-Truiden publiceert regelmatig een informatieblad.

‘Over 50 jaar Gezinswetenschappen in Vlaanderen’

Op zaterdag 14 mei 2011 werd officieel het 50-jarig bestaan gevierd van het Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen (HIG).

Cartoon: ‘Hiermee is ‘de cirque’ rond het circus Zavatta echt gedaan!’

Sinds januari 2005 kan u op deze website regelmatig een cartoon vinden, die gebaseerd is op een actuele politieke of maatschappelijke gebeurtenis, waarbij Ludwig Vandenhove zelf betrokken is en/of waarover hij zijn mening geeft.
Cartoonist Dré Mathijs laat zijn verbeelding de vrije loop en zorgt ervoor dat de gebeurtenis wat meer in het oog springt.

Tags:

Tentoonstelling ‘Impressies van Auschwitz’

Burgemeester Ludwig Vandenhove opende op vrijdagavond 20 mei 2011 de tentoonstelling ‘Impressies van Auschwitz’ in het Koninklijk Atheneum (KA) in Sint-Truiden.

Lokalen Katholieke Landelijke Jeugd (KLJ) - Zepperen officieel in gebruik genomen

Op zondag 22 mei 2011 zijn de nieuwe lokalen, in de voormalige gemeenteschool van Zepperen, officieel door de KLJ-Zepperen in gebruik genomen.

Kermis Halmaal betekent tentoonstelling!

Op vrijdag 3, zaterdag 4, zondag 5 en maandag 6 juni 2011 vindt in Halmaal voor de 9e keer op rij een kunsttentoonstelling plaats naar aanleiding van Halmaal kermis.

Slaaploket in Sint-Truiden

Steeds vaker krijgt de gewestelijke brandweer van Sint-Truiden, meestal via burgemeester Ludwig Vandenhove, vragen om één en/of meerdere nachten te overnachten in bestaande jeugdaccommodaties, parochiezalen, etc.

asster passie voor psychiatrische zorg

Dit is de nieuwe benaming voor de integratie van de psychiatrische centra Sancta Maria en Ziekeren in Sint-Truiden, die, samen met het nieuwe logo, officieel bekendgemaakt werden tijdens de academische zitting in de Academiezaal op vrijdag 20 mei 2011.

‘Ne parachutist in de wei’

‘Ne parachutist in de wei’ is een verhaal over de tweede wereldoorlog in ’t Plat Sint-Truins met marionetten, acteurs en muzikanten.
Het is een initiatief van vzw theater HOUTEKOP met steun van de Sint-Truidense erfgoedcel.

 

‘RoodNieuws’ editie mei 2011

Het nieuwe nummer van ‘RoodNieuws’ zit in de bus bij de sp.a-leden van de onderafdeling Sint-Truiden.

Lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken stelt jaarverslag 2010 voor!

“Wij blijven een veilige politiezone en voorloper in België en Vlaanderen op het vlak van het integrale veiligheidsbeleid.”, zegt burgemeester
Ludwig Vandenhove in zijn functie als voorzitter van het politiecollege en -raad van de zone Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken.

Wilde dieren en onderwijs: is er een verband?

“Heel wat kinderen vinden het spijtig dat er geen wilde dieren mogen optreden in het circus Zavatta. Bovendien hoor ik dat er leerkrachten zijn, die zeggen dat dit ‘de schuld’ is van mij, omdat ik dat als burgemeester verboden heb.”, zegt
Ludwig Vandenhove/>.

Toni Coppers

De Vriendenkring van het Koninklijk Atheneum (KA) organiseerde de derde causerie van dit schooljaar op donderdag 12 mei 2011.
Spreker was thrillerschrijver Toni Coppers, tevens oud-leerling van het KA.

Pagina's