juli 2011

Cartoon: Aan iedereen een prettig verlof!

Sinds januari 2005 kan u op deze website regelmatig een cartoon vinden, die gebaseerd is op een actuele politieke of maatschappelijke gebeurtenis, waarbij Ludwig Vandenhove zelf betrokken is en/of waarover hij zijn mening geeft.
Cartoonist Dré Mathijs laat zijn verbeelding de vrije loop en zorgt ervoor dat de gebeurtenis wat meer in het oog springt.

Tags:

‘Het huis moet verbouwd worden, maar binnen een Belgisch kader.’

Dit was de teneur van de toespraak van burgemeester Ludwig Vandenhove op de nationale feestdag van donderdag 21 juli 2011.

WATER & VUUR 150 jaar brandweer Sint-Truiden

Dat is de titel van het boek dat gepubliceerd wordt naar aanleiding van het 150-jarig bestaan van de brandweer in Sint-Truiden.

Het stadhuis is en blijft van de Truienaar!

“Sinds de sp.a vanaf 1 januari 1995 deel uitmaakt van de meerderheid in Sint-Truiden en ik burgemeester geworden ben, hebben wij zoveel mogelijk activiteiten, recepties, ontvangsten, etc. in het stadhuis op de Grote Markt van Sint-Truiden georganiseerd.
Een stadhuis is van de bevolking, dus van de Truienaren.”, zegt burgemeester Ludwig Vandenhove.

Nu ook petanqueterreinen in de wijk Sint-Pieter

Op zaterdag 16 juli 2011 werden 3 nieuwe petanqueterreinen in de wijk Sint-Pieter in Sint-Truiden in gebruik genomen.

Politiecombi voor fietspunt Sint-Truiden van de vzw Basis

Als de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Sint-Truiden een afgeschreven voertuig heeft, wordt dat telkens geschonken aan een organisatie, die er nog nuttig gebruik kan van maken.

‘Onze’ Steven Duchateau in de kijker!

Steven Duchateau, secretaris van de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking Sint-Truiden (GROS) en  sp.a-secretaris van de (onder)afdeling Sint-Truiden, is in de laatste editie van ‘fosfor’, het periodiek tijdschrift van fos-socialistische solidariteit, ‘centrale gast’.

Nieuw project ‘outreachende (jeugdhulpverlening)’ in Sint-Truiden

“Met dit project willen we de doelgroep kwetsbare jongvolwassenen in Sint-Truiden tussen 18 en 25 jaar nog beter detecteren en begeleiden.”, zegt burgemeester Ludwig Vandenhove.
“Het gaat om jongeren wiens leefsituatie sterk bepaald wordt door factoren, zoals armoede, etnische culturele afkomst, lage scholingsgraad en problematische opvoedingssituatie.”

Karatekampioenen in Sint-Truiden!

Johan Marguillier en Eddy Vanmol zijn Belgisch kampioen geworden in de discipline ‘Wado-Ryu karate’ in teamverband. Vorig jaar behaalden ze ook al een bronzen medaille op het Europees kampioenschap.

Toen was ik al (uiterst) links!

“Neen, ik heb het nu voor eenmaal niet over de politiek, maar over het voetbal.”, zegt burgemeester Ludwig Vandenhove.

FC Balie Limburg kampioen van België!

Een aantal balies in België beschikken over een voetbalploeg, die het elk jaar in een onderlinge competitie tegen elkaar opnemen.
In het seizoen 2010-2011 werd FC Balie Limburg kampioen van België.

Nieuwe brochure over het politiereglement

De lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken en de gemeenten Sint-Truiden, Gingelom en Nieuwerkerken hebben een nieuwe brochure gepubliceerd over het politiereglement betreffende de openbare rust, de openbare veiligheid, de openbare gezondheid en de openbare overlast.

De Babbelladder

Op woensdag 22 juni 2011 liep de 6e editie van het project de Babbelladder, voorheen De Droedels, af met een symbolische diploma-uitreiking.
Burgemeester Ludwig Vandenhove was erbij.

Pagina's