februari 2012

‘Opboksen’: jongeren worden beloond!

De jongeren die, onder leiding van bokstrainer Dirk Geerts en jongerenwerker Erik Jamar, regelmatig deelnemen aan de wekelijkse ‘ kickboksles’ in de sportzaal van het Oud Atheneum, Zoutstraat 46 te Sint-Truiden werden afgelopen zaterdagnamiddag 25 februari 2012 beloond met een speciale training bij de club ‘Deathrow’ in de deelgemeente Groot Gelmen.

Truienaar Tim Wellens wint in Brustem!

Traditioneel vind(t)(en) sinds het verdwijnen van de ‘Ronde van Limburg’ in 1995 de eerste koers (koersen!) in Sint-Truiden plaats in de deelgemeente Brustem, georganiseerd door de Koninklijke Wielerclub ‘Sport en Steun’ ‘Sportvrienden’ Brustem Sint-Truiden.
Het zijn wielerwedstrijden voor elites zonder contract en beloften, junioren en nieuwelingen.

Proficiat Michaël!

“Heel Sint-Truiden is fier op u.”

Met rally’s geen probleem, met snelheidsduivels wel!

“Het is een bekend standpunt van mij dat ik rally’s toelaat op het grondgebied van Sint-Truiden onder goed overeengekomen en strikte voorwaarden, waaraan de organisatoren en de rallyrijders zich te houden hebben”, zegt burgemeester en voorzitter van het politiecollege en de politieraad van de zone Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken Ludwig Vandenhove.

‘Kiezen voor Kunst’ in Wilderen

Het voorbije weekend sloeg ‘Kiezen voor Kunst’ zijn tenten op in de gemeenschapsbasisschool ‘de Zonnebloem’, Zoutleeuwsesteenweg 135 te Wilderen (Sint-Truiden).

Cartoon: "Wat een hypocrisie!"

Sinds januari 2005 kan u op deze website regelmatig een cartoon vinden, die gebaseerd is op een actuele politieke of maatschappelijke gebeurtenis, waarbij Ludwig Vandenhove zelf betrokken is en/of waarover hij zijn mening geeft.
Cartoonist Dré Mathijs laat zijn verbeelding de vrije loop en zorgt ervoor dat de gebeurtenis wat meer in het oog springt.

Tags:

Met ereburgers moet er spaarzaam omgesprongen worden!

“Met ereburgers moet er spaarzaam omgesprongen worden.”, zegt burgemeester
Ludwig Vandenhove/>, die in 1998 het initiatief nam om in Sint-Truiden ereburgers aan te duiden.

Duimen voor ‘Rundskop’!

“Heel Sint-Truiden duimt voor Rundskop.”, zegt burgemeester
Ludwig Vandenhove.

Spijtig!

“Spijtig!”.
Dat is de reactie van de sp.a op de aankondiging van Groen om op zondag 14 oktober 2012 alleen naar de Sint-Truidense kiezer toe te stappen.

Ook doden verdienen voldoende aandacht

“Als stad Sint-Truiden besteden we heel wat aandacht aan de gewijzigde begrafeniscultuur.
We zoeken hierbij een goed evenwicht tussen gebruiken, gewoonten en tradities en culturele en maatschappelijke veranderingen.”, zeggen schepen van kerkhoven Filip Moers en burgemeester Ludwig Vandenhove.

Iedereen zijn verantwoordelijkheid!

Het is de taak van de overheid in het algemeen en de politiek in het bijzonder om zoveel mogelijk op gegronde vragen van burgers in te gaan. De laatste tijd worden er echter heel wat suggesties vanuit de bevolking gedaan, die niet logisch zijn, die nog meer (belastings)geld kosten en die uiteindelijk de verantwoordelijkheid van de burger zelf zijn.

Gelijk hebben is niet gelijk krijgen!

In de maatschappij, maar zeker in de politiek, staat gelijk hebben vaak niet synoniem voor gelijk krijgen.

Cartoon: Met Carnaval moet er gefeest en gelachen worden!

Sinds januari 2005 kan u op deze website regelmatig een cartoon vinden, die gebaseerd is op een actuele politieke of maatschappelijke gebeurtenis, waarbij
Ludwig Vandenhove/> zelf betrokken is en/of waarover hij zijn mening geeft.
Cartoonist Dré Mathijs laat zijn verbeelding de vrije loop en zorgt ervoor dat de gebeurtenis wat meer in het oog springt.

Tags:

Pagina's