mei 2012

12e editie Trudo Cup groot succes!

Tijdens het Pinksterweekend van zaterdag 26 en zondag 27 mei 2012 heeft de Koninklijke Voetbalclub (KVK) Zepperen voor de 12e maal, onder een stralende zon, de Trudo Cup georganiseerd.

Gay bashing zal hard aangepakt worden in onze politiezone

“Hoewel we in de lokale politiezone Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken nog geen geval van gay bashing gehad hebben, zullen we eventuele agressors hard aanpakken.

Vliegtuig boven Sint-Truiden: weer maar eens een voorbeeld van eigenbelang!

“Neen, collega-schepen Pasal Vossius (Open VLD): dit heeft niets te maken met positief of negatief een verkiezingscampagne beginnen of voeren, maar dat zijn gewoon feiten!”, aldus schepen Filip Moers en burgemeester Ludwig Vandenhove.

Duurzaam beleid gecombineerd met kunst

Van zaterdag 19 mei tot en met zaterdag 2 juni 2012 is op het Sint-Maartenplein in Sint-Truiden de installatie ‘7,1’ van kunstenares Vera Thaens te bezichtigen.

Officiële heropening van de visvijver ‘de Tochtgenoot’

Op zaterdag 26 mei 2012 werd, in aanwezigheid van heel wat vrijwilligers, de visvijver ‘de Tochtgenoot’, Trudobron 20, officieel heropend door schepen van sport Bert Breesch en burgemeester Ludwig Vandenhove.

Veel beter dat anderen het zeggen!

“Soms is het veel duidelijker en geloofwaardiger als iemand anders iets zegt dan het zelf te doen. Dit geldt bijvoorbeeld voor de spijtige situatie bij de Koninklijke Sint-Truidense Voetbalvereniging (KSTVV).”, zegt burgemeester Ludwig Vandenhove.

Chiro Taptoe groot succes

De Chiro Taptoe, die op donderdag 17 mei 2012 (Onze Heer Hemelvaart) plaatsvond op de Groenmarkt in Sint-Truiden, was een groot succes.

Bouwen aan Monumenten

In het magazine ‘Bouwen aan monumenten’, editie april - mei 2012 staat een interview met burgemeester
Ludwig Vandenhove over het monumentenbeleid van de stad Sint-Truiden.

Conventie Lions Clubs International district MD- 112 Belgium in Sint-Truiden

Op zaterdag 12 mei 2012 vond in de Academiezaal, Plankstraat 18 in Sint-Truiden de conventie van het district 112 B van Lions Clubs International van België plaats onder voorzitterschap van gouverneur en Truienaar Guy Schalenbourg.
Burgemeester
Ludwig Vandenhove was één van de sprekers.

Fietsleeractie ‘Kijk ik fiets’

Op woensdag 16 mei 2012 vond in de sporthal van het Koninklijk Atheneum, Jodenstraat 25, de fietsleeractie “Kijk ik fiets” plaats.

Dichtbij de burger!

Als sp.a proberen we zoveel mogelijk dossiers op te volgen, ook buiten de sp.a-bevoegdheden.
Zo neemt schepen Filip Moers voornamelijk ruimtelijke ordening voor zijn rekening.

Eerste ‘Pick Nick Quiz’ op Dag van het Park

Op zondag 27 mei 2012, tijdens de jaarlijkse Dag van het Park, zal de eerste ‘Pick Nick Quiz’ gehouden worden na de try-out van zondag 13 mei 2012 op Domein Truilingen in Kerkom.

Ja, dat ben ik!

“Als je ‘oude’ school je wil ‘gebruiken’ in een promotiecampagne, ben je daar fier op. Dat geldt ook voor mij.”, zegt burgemeester Ludwig Vandenhove.
“Tenzij je er slechte herinneringen aan hebt, maar dat is zeker niet het geval.”

Pagina's