juni 2012

Italiaans tafelen

Op zondag 1 juli 2012 vindt in de gemeentelijke feestzaal van Aalst de jaarlijkse activiteit 'Italiaans tafelen met de sp.a-fractie' plaatst.
In het kader van de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 14 oktober, wordt het nu ‘Italiaans tafelen met de sp.a kandidaten’.

Uitspraak: “Nu zijn we ver van huis!”

“Nu zijn we ver van huis!”, zegt burgemeester Ludwig Vandenhove.

Bijkomende octopuspalen en octopusbeugels in Sint-Truidense schoolomgevingen

De laatste weken zijn er bijkomende octopuspalen en octopusbeugels geplaatst in Sint-Truidense schoolomgevingen.

Dancing Montini heeft geen milieuvergunning meer!

Burgemeester Ludwig Vandenhove heeft het verstrijken van de milieuvergunning van dancing Montini in Ordingen (een deelgemeente van Sint-Truiden) sedert zaterdag 23 juni 2012, laten bevestigen en uithangen via de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken.

Sint-Truiden officieel Hartveilig

Op dinsdag 26 juni 2012 mocht burgemeester Ludwig Vandenhove officieel het bord ‘Hartveilige Stad’ in ontvangst nemen in de gebouwen van het Rode Kruis, Gorsemweg 41a in Sint-Truiden.
Het bord zal aangebracht worden bij de Automatische Externe Defibrillator (AED) op de Grote Markt.

Fietsgemeente/Fietsstad 2012

Op zaterdag 23 juni 2012 werden de Fietsgemeente/Fietsstad 2012 bekend gemaakt in het Vlaams parlement. 

Publicatie 90 jaar Socialisme in Sint-Truiden

De Socialistische Partij Sint-Truiden bestaat 90 jaar.
Naar aanleiding van de viering van deze verjaardag op zondag 30 april 2012 in het Koninklijk Atheneum, Tichelrijlaan 1, heeft professor doctor Valère Stijnen een powerpointpresentatie gemaakt.

Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS) Sint-Truiden bestaat 15 jaar

De Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS) Sint-Truiden bestaat 15 jaar.
Dit werd officieel gevierd op vrijdag 22 juni 2012 in het stadhuis op de Grote Markt.

Joy Joy moet blijven!

“Joy Joy moet blijven.”, zegt burgemeester
Ludwig Vandenhove, samen met de om en bij de 4000 deelnemers van vorig weekend.
Op zaterdag 23 juni 2012 waren er 2300 (6 tot 12-jarigen) kinderen, op zondag 24 juni toch nog 2000 (van 3 tot 15 jaar), ondanks het slechte weer.

 

Opendeurdagen lokale politie: de beste vorm van preventie!

“De jaarlijkse opendeurdagen bij de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken in het politiehuis, Sluisberg 1 zijn de beste vorm van preventie.”, zegt burgemeester en voorzitter van het politiecollege en de politieraad.”, Ludwig Vandenhove.

Eerste verkiezingsactie sp.a Sint-Truiden groot succes

Sp.a Sint-Truiden heeft op maandag 25 juni 2012 tijdens de braderie een eerste actie in de Stapelstraat (ter hoogte van het Sint-Martenplein) gehouden met het oog op de gemeente- en provincieraadsverkiezingen van zondag 14 oktober 2012.

Mijn verhaal

Op vrijdag 22 juni 2012 vond in de Keizerszaal van de abdijsite, Diesterstraat 1 te Sint-Truiden de officiële voorstelling van de heruitgave van het boek ‘Mijn Verhaal - 715 dagen in 10 kampen, de getuigenissen’ van de heer Pierre Stippelmans plaats.

Beelden in het stadspark

“Toen ik op zondag 10 juni 2012 de ‘Gouden Poot Award’ van dierenrechtenorganisatie Global Action in the Interest of Animals (GAIA) in ontvangst mocht nemen in zaal Stuurboord (Rijnkaai 96, hangar 26) in Antwerpen ben ik iets vroeger naar ginder vertrokken.
Ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om het Middelheimmuseum en -park nog eens te bezoeken.”, zegt burgemeester Ludwig Vandenhove.
Zie de tekst ‘Ludwig Vandenhove krijgt ‘Gouden Poot Award’ van GAIA’ van 12 juni 2012 op deze website.

Pagina's