juli 2012

Elke maand het stedelijk informatieblad in de bus!

Elke maand valt het stedelijk informatieblad bij de Truienaars in de bus. Burgemeester Ludwig Vandenhove schrijft telkens een voorwoord dat u hier kan lezen.

Mobiel skatepark in de Frederic de Renesselaan

“Kinderen en jongeren verdienen inspraak via gestructureerde kanalen, zoals de kinderraad en de jeugdraad in Sint-Truiden, maar ook in heel wat concrete en kleine (voor hen belangrijke!) dossiers.”, zegt burgemeester Ludwig Vandenhove.

Het vervolg!

Inmiddels is er een nieuwe affiche in het straatbeeld verschenen in het kader van de precampagne van sp.a/Lijst
Burgemeester/>.

Vlaanderen Muziekland: betaald met geld van de Sint-Truidense belastingsbetaler!

Morgen, woensdag 11 juli 2012, op de Vlaamse feestdag, presenteert Geena Lisa de special van Vlaanderen Muziekland op de Grote Markt van Sint-Truiden. Het wordt een eerbetoon aan de Vlaamse zangeres Yasmine. Zie ww.een.be/programmas/vlaanderen-muziekland

Middagconferentie ‘Diefstal in woningen’

Naar aanleiding van de publicatie van het boek ‘Diefstal in woningen’, heeft Maklu-uitgevers op vrijdag 29 juni 2012 een middagconferentie georganiseerd.
De conferentie vond plaats in Het Boekenpodium - Centrum voor het non-fictionboek, Somersstraat 13-15, 2018 Antwerpen.

Marieke Dubois 102 jaar

Op donderdag 5 juli 2012 werd mevrouw Marieke Dubois, weduwe van Guillaume Duchateau 102 jaar.

Vakantiewerkingen stad Sint-Truiden groot succes tijdens eerste vakantieweek!

“De grote vakantie is nog maar een week bezig en nu al merken de betrokken stadsdiensten dat het een topvakantie zal worden voor de vakantiewerkingen van de stad Sint-Truiden.”, aldus schepen van jeugd Els Sneijers en burgemeester Ludwig Vandenhove.

Wederzijds respect en verdraagzaamheid!

“Er is steeds minder wederzijds respect en verdraagzaamheid onder de bevolking en als overheid, dus ook als stad, moeten we daar permanent tegen ingaan.”, zegt burgemeester Ludwig Vandenhove. “Zo zetten we in deze zomerperiode via de preventiedienst een affichecampagne op, waarbij we inwoners en horecabezoekers oproepen om begrip voor mekaar op te brengen.”

Het groene verhaal van sp.a Sint-Truiden

Schepen Filip Moers geeft een brochure uit over 18 jaar sp.a-beleid rond duurzaamheid, groen, milieu, natuur en natuurontwikkeling in Sint-Truiden.

11.11.11 - actie gedurende 2011: Sint-Truiden draagt 23.570,21 EUR bij

In 2011 heeft de stad Sint-Truiden in het totaal 23.570,21 EUR bijgedragen aan 11.11.11.
Dit blijkt uit het activiteitenverslag en het financieel verslag van 11.11.11 in 2011.

sp.a Sint-Truiden blijft gaan voor alternatief voor dancing Montini

“Wij vinden dat via een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) de bestemming van de gronden, waarop nu dancing Montini zich situeert, moet aangepast worden, zodanig dat er andere activiteiten kunnen gebeuren.”, zeggen schepen
Filip Moers en burgemeester Ludwig Vandenhove.

Buurtinfoborden in diverse buurten en wijken

De preventiedienst heeft, in samenwerking met de jeugddienst, haar aanbod om positieve buurtcontacten te stimuleren uitgebreid met buurtinfoborden.

Gemeentelijke Administratieve Sancties (GAS): inclusief of exclusief beleid

Onder deze titel organiseerde het Centrum voor Politiestudies VZW op donderdag 28 juni 2012 een studienamiddag in het cultuurhuis Permeke, De Coninckplein 25-26, 2060 Antwerpen.

Pagina's