april 2013

European Teacher Education Network (ETEN) in Limburg

ETEN hield van donderdag 25 april tot en met zaterdag 27 april 2013 hun jaarlijkse congres in Diepenbeek.

 

Tags:

“Draag àltijd een pet of kepie.” (1)

De commissaris-generaal van de federale politie Catherine De Bolle heeft een interne nota verspreid met een dresscode voor alle politievrouwen en –mannen.

 

LOYAAL

Ik blijf loyaal aan beslissingen, die mijn partij neemt of in het verleden genomen heeft, zeker als we deel uitmaken van een meerderheid.

 

Nieuwe, vooral jonge politici, hebben het daar vaak moeilijk mee.

Tags:

‘Blijf van de kaderwet af’

‘Blijf van de kaderwet af’ is de titel van een vrije tribune, die gedeputeerde voor veiligheid Ludwig Vandenhove schreef in de weekendeditie van Het Belang van Limburg van zaterdag 27 en zondag 28 april 2013.

Politiezones: fusies en/of samenwerken?

Dat was het onderwerp van Limburg Vandaag op TV Limburg (TVL) op donderdag 25 april 2013.
Procureur des Konings in Hasselt Marc Rubens en gedeputeerde voor veiligheid Ludwig Vandenhove waren de praatgasten bij moderator Luc Moons.

 

Niet (meer) uitgenodigd!

Sinds januari 2005 kan u op deze website regelmatig een cartoon vinden, die gebaseerd is op een actuele politieke of maatschappelijke gebeurtenis, waarbij Ludwig Vandenhove zelf betrokken is en/of waarover hij zijn mening geeft.
Cartoonist Dré Mathijs laat zijn verbeelding de vrije loop en zorgt ervoor dat de gebeurtenis wat meer in het oog springt.

Moest de stadsfeestzaal ‘Manège’ dicht?

Het college van burgemeester en schepenen heeft op vrijdag 15 maart, na advies van brandweerbevelhebber Etienne Leers, beslist om de stadsfeestzaal ‘Manège’, Rijschoolstraat in Sint-Truiden definitief te sluiten.

Bijen zijn belangrijk

“Bijen zijn belangrijk voor de fruitteelt, maar ook voor de natuur”, zegt gedeputeerde voor natuur Ludwig Vandenhove.

 

Tags:

Afspraken houden!

“U aan gemaakte afspraken houden, is voor mij essentieel. Dit geldt  ook, en misschien vooral, bij het afleveren van (milieu)vergunningen.”, zegt gedeputeerde voor milieu Ludwig Vandenhove.

 

Tags:

sp.a Sint-Truiden krijgt weer gelijk!

“CD&V en Open Vld in Sint-Truiden doen er alles aan om geen windmolens toe te laten tussen Kortenbos en Zepperen, nochtans één van de meest geschikte locaties op het Sint-Truidense grondgebied.”, zeggen sp.a-fractieleider Filip Moers en gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

SALK = WERK

“Alle projecten (763 projectfiches), die ingediend zijn in het kader van het Strategisch Actieplan Limburg in het Kwadraat (SALK), moeten, voor alles, gescreend worden op het aspect WERKGELEGENHEID.”, zegt gedeputeerde Ludwig Vandenhove.

 

De volgende SPOTS is er

De volgende editie van SPOTS (periodiek tijdschrift  sp.a) van april 2013 is verschenen.
Het valt één van de eerstvolgende dagen in alle Sint-Truidense brievenbussen.

Noela en Frans 50 jaar getrouwd

Op zaterdag 20 april 2013 vierden Noela Thijs en Frans Claes hun gouden bruiloft in de feestzaal ‘Graefswinning’, Kerkstraat 121 in Nieuwerkerken.

Pagina's