juni 2013

Cartoon: Werkbezoek Limburgse Bosgroepen

Sinds januari 2005 kan u op deze website regelmatig een cartoon vinden, die gebaseerd is op een actuele politieke of maatschappelijke gebeurtenis, waarbij Ludwig Vandenhove zelf betrokken is en/of waarover hij zijn mening geeft.

Cartoonist Dré Mathijs laat zijn verbeelding de vrije loop en zorgt ervoor dat de gebeurtenis wat meer in het oog springt.

‘Hervallen’ in milieuovertredingen mag niet beloond worden

“Zo zou je het dossier van Gielen NV in Kortessem kunnen bestempelen.”, zegt gedeputeerde Ludwig Vandenhove.

 

Tags:

Engelbamp definitief niet afgesloten

“De Engelbamp in Sint-Truiden, met heel wat te snel sluikverkeer,  wordt definitief niet afgesloten.”, zegt gemeenteraadslid en voorzitter van het Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren (RLHV) Ludwig Vandenhove.

CD&V weet echt niet waar het over gaat!!!

“We wisten dat al, maar nu blijkt dit nog maar eens met Groente-, Fruit- en Tuin(GFT-)afval naar aanleiding van de verkoop van een stuk grond door de stad Sint-Truiden aan Bionerga nv.”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

Zomernummer van ’t Limburgs Bosbelang

Het zomernummer van ’t Limburgs Bosbelang, het driemaandelijks tijdschrift, van de Bosgroepen is verschenen.

Tags:

Groots PicknickFestijn in Kelchterhoef en Hengelhoef

Op zondag 30 juni 2013 worden de heringerichte parken Kelchterhoef en Hengelhoef feestelijk geopend met een groots picknickfestijn.

Tags:

sp.a Sint-Truiden bezoekt provincie

Op dinsdag 25 juni 2013 bezocht een delegatie van sp.a-(bestuurs)leden uit Sint-Truiden op uitnodiging van Marleen Thijs, gemeenteraadslid in Sint-Truiden en personeelslid van de provincie Limburg, en van gedeputeerde Ludwig Vandenhove het provinciehuis.

Samenwerken in de OPEN ruimte!

“Alle groepen en betrokkenen in de OPEN ruimte moeten mekaar begrijpen en voor elkaar respect opbrengen.”, zegt gedeputeerde Ludwig  Vandenhove. “Ik heb dit ook altijd verkondigd als burgemeester van Sint-Truiden.”

‘Armoede lokaal aanpakken’

‘Armoede lokaal aanpakken’ was de titel van een studiedag op maandag 24 juni 2013 in het provinciehuis in Hasselt.

Limburgse bedrijven verminderen CO2-uitstoot

Op donderdag 20 juni 2013 werden op het Circuit van Zolder de ‘Charters milieu en duurzaam ondernemen Limburg 2013’ uitgereikt en werden de deelnemers voor het Chartertraject 2014 bekendgemaakt.

Gedeputeerde Ludwig Vandenhove was aanwezig om de charters uit te delen.

Tags:

Minder hinder van eikenprocessierups dan de voorbije jaren

Op 24 juni 2013 werd de 5de nieuwsbrief over de eikenprocessierups verspreid.

Tags:

Dossier Montini vervolgd!

Zoals de sp.a-fractie in de Sint-Truidense gemeenteraad voorspeld heeft, heeft nu ook het Vlaamse departement Ruimte negatief advies uitgebracht in verband met de door de CD&V en Open Vld afgeleverde bouwvergunning op de locatie van de Montini, Tongersesteenweg 277 in Sint-Truiden (Ordingen).

 

Hugo Camps

“Ik voelde dat veel lezers in mij een soort van mening zagen. En dat ze een krant willen met een mening. Niet de klassieke mening van het hoofdartikel, dat veel belangrijker is dan mijn gedoe. Maar wel een mening die out of the blue komt, die én het hart én het verstand beroert. De identificatie van een hinkende mens die toch zegt: nu steek ik mijn nek uit en dit deugt niet en dat deugt wel. Die duidelijkheid. Ik denk dat mensen daar gevoelig voor zijn.”

 

Hugo Camps in De pen is gescherpt na drie maanden ziekenhuis, De Morgen, 15 juni 2013, Zeno p.2

Tags:

Pagina's