januari 2014

Burgerzin structureel verankeren in politieopleidingen

Deze week heeft Catherine De Bolle, commissaris generaal van de federale politie, aangekondigd dat alle politie-inspecteurs in opleiding vanaf april kennis zullen moeten maken het Holocaustmuseum in de Dossinkazerne in Mechelen (1).

 

De Weekkrant

De Weekkrant is de weekeditie van De Zondag.
Gedeputeerde Ludwig Vandenhove staat met een artikel in de rubriek In Limburg van De Weekkrant nr. 5, van 29 januari tot en met 4 februari 2014, die onlangs in alle Limburgse gemeenten verspreid werd.

Gedichtendag

Een gedicht spreekt voor zich ...

Parkrangers blijven aan het werk

“Dankzij een gezamenlijke inspanning van de Vlaamse regering en de provincie Limburg in het kader van het Strategisch Actieplan voor Limburg in het Kwadraat (SALK) slagen we erin om 36 parkrangers in dienst te houden.”, zegt gedeputeerde voor leefmilieu Ludwig Vandenhove.

Wederzijds begrip!

“Met wederzijds begrip kan je veel oplossen.
Neem nu het voorstel van afvalkunstenaar Toon Eerdekens om minder plastiek uit te gooien tijdens carnavalsoptochten.”, aldus gedeputeerde voor leefmilieu Ludwig Vandenhove.

Minister Didier Reynders op bezoek

Op woensdag 29 januari 2014 bracht Vice-Eerste Minister van de federale regering Didier Reynders een bezoek aan de provincie Limburg.

Meer windmolens: graag!

“Ik wil graag meer echte windmolens in Limburg, niet enkel vergunningen.”, zegt gedeputeerde voor leefmilieu Ludwig Vandenhove.

MOS-project in het KOMPAS

De secundaire methodeschool van het Koninklijk Atheneum (KA) in Sint-Truiden wil een Milieuzorg Op School (MOS)-logo in de wacht slepen.

 

Op bezoek in de moskee

Als gedeputeerde van Confessionele en niet-confessionele geloofsgemeenschappen heeft Ludwig Vandenhove het afgelopen weekend samen met Viceminister-president van de Vlaamse Regering  Ingrid Lieten een bezoek gebracht aan enkele Limburgse moskeeën.

Bezoek Renovat aan het provinciehuis

Op woensdag 23 januari 2014 brachten de (bestuurs)leden van Renovat Foto vzw een bezoek aan het provinciehuis.

Truiense bestuur en burgemeester Veerle Heeren halen een onvoldoende

De krant Het Nieuwsblad heeft het onderzoeksbureau iVox de opdracht gegeven om het beleid na 1 jaar in alle gemeenten door te lichten.

 

 

Oppositie

Als je vroeger uit de oppositie wou geraken in een gemeente, moest je het beleid analyseren, bekritiseren en alternatieven voorstellen.
 

Als je dat nu doet, ben je ambetant, een criticaster en negatief.
 

Nu moet je “vooral braaf zijn” of de meerderheid blijft je aan de kant zetten (als ze kan).

Cartoon: Dierenproeven!

Sinds januari 2005 kan u op deze website regelmatig een cartoon vinden, die gebaseerd is op een actuele politieke of maatschappelijke gebeurtenis, waarbij Ludwig Vandenhove zelf betrokken is en/of waarover hij zijn mening geeft.

Cartoonist Dré Mathijs laat zijn verbeelding de vrije loop en zorgt ervoor dat de gebeurtenis wat meer in het oog springt.

Pagina's