maart 2014

Eerste jonge eikenprocessierupsen

Op vrijdag 28 maart 2014 liet gedeputeerde Ludwig Vandenhove de eerste nieuwsbrief omtrent de eikenprocessierups verzenden naar alle betrokken ambtenaren van de Limburgse gemeenten en steden en naar alle betrokken instanties en diensten. Ook de pers werd geïnformeerd.

K3 opnieuw te gast in Sint-Truiden!

KA3-club Limburgse Kartoenisten stellen op initiatief van gedeputeerde Ludwig Vandenhove opnieuw cartoons tentoon in Sint-Truiden.

Erik Portugaels

“Ik zeg altijd tegen mijn mensen: Doe je best, het mag iets meer zijn. Bij de overheid worden we niet bedreigd door sluitingen of afdankingen. We hebben een leven als God in Frankrijk. Maar er moet wel gewerkt worden.” – Erik Portugaels

 

 

“Ik spreek altijd dialect, zodat ze weten: het is er ene van ons”. Het Belang van Limburg, 22-03-2014, HBvL PLUS, p. 8-9.

 

Themanummer rond biodiversiteit van Milieu & Natuur

Op zondag 23 maart 2014 werd naar aanleiding van de publieksopening van de nieuwe locatie van het Provinciaal Natuurcentrum (PNC) op Craenevenne 86 in Genk het themanummer “Adoptiesoorten blijven een hefboom voor gemeentelijk natuurbehoud” van het provinciale tijdschrift Milieu & Natuur voorgesteld.

Limburg kiest voor een integrale aanpak van intrafamiliaal geweld

“Intrafamiliaal geweld blijft een probleem.”, zegt gedeputeerde voor veiligheid Ludwig Vandenhove.
“Alle statistieken, internationaal en nationaal, bevestigen dat.”

Zelfs in India kennen ze ons!

“Met Pritty Kaur op de lijst voor de verkiezingen op zondag 25 mei 2014 (3de opvolger voor het Federaal Parlement) kennen ze ons zelfs in India.”, zegt gedeputeerde Ludwig Vandenhove.

Infoavond Samen Sterker in Sint-Truiden

Op woensdag 9 april 2014 om 20u organiseren sp.a Nieuwerkerken en sp.a Sint-Truiden een infoavond Samen Sterker in Volkshuis Curieus, Breendonkstraat 46 in Sint-Truiden.

 

Hoogvaardigheid, neen hoogmoed en arrogantie

"Andere woorden heb ik niet voor de krappe CD&V -Open Vld-meerderheid in Sint-Truiden.", zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

“Opleiding 'islamitische theologie en godsdienstwetenschappen' een goede zaak”

Dat zegt gedeputeerde Ludwig Vandenhove naar aanleiding van het initiatief van de Katholieke Universiteit Leuven (KUL) om vanaf volgend academiejaar een master islamitische theologie in te richten.

 

K3 opnieuw te gast in Sint-Truiden!

KA3-club Limburgse Kartoenisten stellen op initiatief van gedeputeerde Ludwig Vandenhove opnieuw cartoons tentoon in Sint-Truiden.

 

Voorwaardelijke milieuvergunning voor schrootverwerkingsbedrijf

"Als gedeputeerde voor leefmilieu hou ik, bij het afleveren van een  vergunning, steeds sterk rekening met het standpunt van de betrokken gemeente/stad.", aldus Ludwig Vandenhove.

Globaal plan aanpak Litlle Cherry Virus

Op donderdag 20 maart 2014 heeft gedeputeerde Ludwig Vandenhove een vergadering samengeroepen in de schoot van de vzw Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren (hij is hier voorzitter van) omtrent de problematiek van het Little Cherry Virus.

 

Haat

“Mensen beseffen niet hoe gevaarlijk haat is.” – Regine Beer, een van de laatste overlevenden van de naziholocaust en overleden op zondag 23 maart 2014, over extreemrechts.  

 

Het laatste Knack-interview met Regine Beer: “Mensen beseffen niet hoe gevaarlijk haat is”. www.knack.be, 24-03-2014.

 

Pagina's