juli 2014

vzw Natuurpunt en provincie Limburg stellen eerste Vlaamse moerassoftrak voor

Op dinsdag 29 juli 2014 werd in de Molenbeemden, een natuurreservaat in de Bilzense deelgemeente Spouwen, de eerste Vlaamse moerassoftrak voorgesteld.

Rune Janssens op bezoek

"Op woensdag 30 juli 2014 was de 9-jarige Rune Janssens bij mij op bezoek in het provinciehuis", zegt gedeputeerde Ludwig Vandenhove.

Niet erg!

“Ik lees in ‘Het Laatste Nieuws’ van zaterdag 26 en zondag 27 juli 2014 dat steenproducent Diresco uit Opglabbeek lastig op mij is.”, aldus gedeputeerde voor leefmilieu Ludwig Vandenhove.

"Vlaams regeerakkoord niet goed voor Limburg"

Dat is de titel van een interview van sp.a-Vlaams parlementslid en voorzitter sp.a Limburg Ingrid Lieten in 'Het Belang van Limburg' van dinsdag 29 juli 2014.

Tradities, zoals trekpaarden, moeten blijven!

“We moeten er alles aan proberen te doen om tradities in stand te houden”, zegt gedeputeerde van leefmilieu en natuur Ludwig Vandenhove. “Dit gaat ook op voor het blijven inschakelen van trekpaarden in het Limburgs bosbeheer.”

Koe-vert Kiewit: schitterend initiatief!

Op zaterdag 26 juli 2014 is de cafetaria in het stedelijk domein Kiewit (Hasselt) officieel heropend.
De uitbating zal voortaan gebeuren door een sociaal economieproject, waarbij een 10-tal personen uit de kansengroepen extra tewerkgesteld kunnen worden.

Gazacaust (*)

"Ik heb moeite moeten doen om het woord Gazacaust niet te gebruiken', zegt viroloog  Marc Van Ranst.
"Israël heeft zijn historisch krediet opgebruikt." 

 

 

"Wij zijn teleurgesteld en verontwaardigd over de oorverdovende stilte bij onze politici over de humanitaire crisis in de Gazastrook", aldus 120 Vlaamse artsen, die economische en militaire embargo's willen tegen Israël.

Beleid rond bijen provinciaal coördineren!

“Er zijn op dit ogenblik heel wat initiatieven in Limburg rond bijen vanuit gemeenten, natuurverenigingen, scholen, verenigingen van imkers, etc.”, zegt gedeputeerde voor milieu en natuur Ludwig Vandenhove.  “Die gebeuren echter vaak los van elkaar.”
“Ik wil dit de komende periode meer gecoördineerd gaan aanpakken via het Provinciaal Natuurcentrum (PNC), de vzw Centrum  Duurzaam Groen (CEDUGRO) en de 3 Regionale Landschappen.”

Wateroverlast in Gelinden moet eindelijk aangepakt worden!

“Tijdens mijn 18-jarig burgemeesterschap hebben we heel wat geïnvesteerd in de aanpak van water- en modderoverlast in Sint-Truiden”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.
“We worden niet voor niets als een voorbeeld in Vlaanderen beschouwd.”

 

Overlopers!

“Open VLD heeft geen ‘echte’ ministers in de Vlaamse regering.

 

Annemie Turtelboom is overgelopen van de toenmalige CVP, Sven Gatz van de toenmalige VU.
Dit sluit goed aan met de manier waarop Open VLD in de Vlaamse regering gekomen is op basis van een N-VA-CD&V-programma en louter om de ‘postjes’.

 

Typisch voor het verval van de ideologie en de politiek in Vlaanderen.”

 

Duidelijkheid!

“Er moet snel duidelijkheid komen over de toekomst van Limburg als provincie.”, zegt gedeputeerde Ludwig Vandenhove.
“De Limburger, maar vooral het personeel heeft daar recht op.”

Tags:

Chaussée d’ Amour

Het weekblad HUMO brengt deze week een reportage onder de titel  ‘Pooiers zonder grenzen’ (Humo, 22 juli 2014, nr. 3855/30, pag. 47).
Eén van de geïnterviewden is gedeputeerde Ludwig Vandenhove.

Onbegrijpelijk!

Dat is de reactie van fractieleider Filip Moers en gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove op de afwijzing van de sp.a-klacht tegen het inschakelen van een privé-firma om parkeerboetes uit te schrijven in Sint-Truiden zonder een beslissing van de gemeenteraad.

Pagina's