november 2014

Cartoon: Bomen op de Grote Markt in Sint-Truiden moeten blijven!

Sinds januari 2005 kan u op deze website regelmatig een cartoon vinden, die gebaseerd is op een actuele politieke of maatschappelijke gebeurtenis, waarbij Ludwig Vandenhove zelf betrokken is en/of waarover hij zijn mening geeft.

Cartoonist Dré Mathijs laat zijn verbeelding de vrije loop en zorgt ervoor dat de gebeurtenis wat meer in het oog springt.

Kleine ondernemers

"Het is hoog tijd dat de kleine ondernemers zich de-solidariseren van de grote.” – Stefan Hertmans [1]

 

[1] Een nieuw verhaal voor de kleine ondernemer? De Morgen, 26-11-2014, p. 23.

Provinciaal salon Verbond van Limburgse Fotokringen (VLF) vzw

Op zaterdag 22 en zondag 23 november 2014 vond in het cultuurcentrum ‘De Bogaard’ in Sint-Truiden (Capucienessenstraat 8) het 45ste provinciaal salon van de VLF plaats.
Tegelijkertijd vierde Renovat Foto vzw het 40-jarig bestaan.

Staten-Generaal Diefstal In Woningen

Op maandag 24 november 2014 vond in Brussel  (hotel Bedford, Zuidstraat 135-137 in Brussel) opnieuw een Staten-Generaal Diefstal In Woningen plaats.

64 796,66 euro voor bosexploitatiewegen in Tessenderlo

De deputatie heeft op donderdag 27 november 2014 op voorstel van Ludwig Vandenhove 64 796, 66 euro toegekend aan de gemeente Tessenderlo voor de aanleg van bosexploitatiewegen.

187 500 euro voor dierenasiel in Sint-Truiden

De deputatie heeft op donderdag 27 november 2014 op voorstel van gedeputeerde Ludwig Vandenhove beslist om een bijkomende subsidie van 62 500 euro toe te kennen aan de vzw Dierenvrienden Sint-Truiden om het kattenpaviljoen in het dierenasiel af te werken.

Dit is ook de schuld van de Sossen

“Goede actie van Jongsocialisten Sint-Truiden”, aldus gedeputeerde Ludwig Vandenhove.

'Landschapsenergie in de praktijk'

Op vrijdag 21 november 2014 werd in Bocholt (Bocholter Brouwerijmuseum, Dorpsstraat 53) een symposium georganiseerd door de vzw Regionaal Landschap Lage Kempen (RLLK), samen met een aantal partners, met als thema 'Landschapsenergie in de praktijk'.

Wie jut de mensen echt op?

Ik ben blij dat eergisteren, maandag 24 november 2014, alles vreedzaam is verlopen. Zo hoort het: staken is een recht, maar willen werken ook”, zegt gedeputeerde Ludwig Vandenhove.

Waar wacht de CD&V-Open Vld op?

“Waar wacht de CD&V-Open Vld-meerderheid op om eindelijk een aantal straten van Gelinden (deelgemeente van Sint-Truiden) water- en moddervrij te maken?”, vragen fractieleider Filip Moers en gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove zich namens sp.a af.

De echte tegenstanders!

“De politie moet op zijn hoede zijn, niet voor die vreedzame betogers en stakers, wel voor de politici, die zelfs het veiligheidsbeleid willen privatiseren.

 

Ik heb er al lang voor gevreesd, maar met huidig minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon is het zover.” [1]

Pamflet Jongsocialisten Sint-Truiden

De Truienaren  vinden een dezer dagen de flyer van het Sinterklaasfeest, dat sp.a Sint-Truiden op zaterdag 29 november 2014 organiseert, in hun brievenbus.

OCMW-voorzitter Pascy Monette laat eigen personeel in de steek

Dat zeggen sp.a-fractieleider Filip Moers en gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove naar aanleiding van de nieuwe rechtspositieregeling (RPR) voor het gemeente- en Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn (OCMW)-personeel  van Sint-Truiden.

Pagina's