januari 2015

Bionerga krijgt milieuvergunning voor overname groencomposteringsinstallatie

Dat heeft de deputatie op donderdag 29 januari 2015 beslist op voorstel van gedeputeerde Ludwig Vandenhove.

Provinciale subsidie voor erosiebestrijdingswerken in Gingelom goedgekeurd

Dat heeft de deputatie op donderdag 29 januari 2015 beslist op voorstel van gedeputeerde Ludwig Vandenhove.

Stad Genk en provincie Limburg zetten plannen veiligheidscampus door

Tijdens een gezamenlijke persconferentie op donderdag 29 januari 2015 in het provinciehuis hebben burgemeester Wim Dries van Genk en gedeputeerde Ludwig Vandenhove meer uitleg gegeven bij de plannen voor de ontwikkeling van een veiligheidscampus in Genk.

Bouwinnovatie

Vanaf vandaag vrijdag 30 januari 2015 tot en met zondag 8 februari loopt de 55ste editie van Bouwinnovatie in een organisatie van de vzw Bouwinnovatie.

Václav Havel

Aan ieder van u die ik op een of andere manier heb teleurgesteld, die het niet eens is geweest met mijn daden of die mij eenvoudigweg onsympathiek heeft gevonden, bied ik oprecht mijn excuses aan en ik vertrouw erop dat u mij zult vergeven.” [1]

 

“Deze uitspraak geldt in mindere of meerdere mate voor elk politicus op elk niveau”, zegt gedeputeerde Ludwig Vandenhove.

 

[1] Uit ZANTOVSKY, M. Václav Havel. Een leven. De Bezige Bij Antwerpen, p. 405.

Tevreden dat consensusmodel grindsector niet verlaten wordt

“Ik ben tevreden met de voor mij logische beslissing van het Grondwettelijk Hof dat de grindsector 16 miljoen euro niet terugkrijgt”, zegt gedeputeerde van leefmilieu en natuur en voorzitter van het Projectgrondwinningscomité Ludwig Vandenhove.

Ludwig Vandenhove in BOUWSCHAKEL

BOUWSCHAKEL is het driemaandelijks tijdschrift van BOUWUNIE Limburg.

Een echt duurzaam beleid, een globaal plan rond hoogstamboomgaarden

“We moeten in Haspengouw naar een echt duurzaam beleid rond de hoogstamboomgaarden”, zegt gedeputeerde van leefmilieu Ludwig Vandenhove.

Pinten gedronken met Demis Roussos

“Ja, zelfs met de Griekse zanger Demis Roussos heb ik (als burgemeester) pinten gedronken”, zegt gedeputeerde Ludwig Vandenhove.

Gezellig en plezant

"Gezellig en plezant, zo kan je de traditionele nieuwjaarsreceptie van sp.a Sint-Truiden van afgelopen zondag 25 januari 2015 in zaal Allenthuis, Halmaaldorp 14 omschrijven", aldus gedeputeerde Ludwig Vandenhove.

Rommelmarkt in Sint-Truiden definitief weg?

"De plannen om de wekelijkse rommelmarkt op zaterdag op de Veemarkt te verplaatsen naar zondag of naar een andere locatie, betekent de doodsteek voor dit evenement", zeggen sp.a-fractieleider Filip Moers en sp.a-gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

Beschaamd

"Ik ben beschaamd hoe de gemeenteraden in Sint-Truiden tegenwoordig verlopen.

 

Het is onze mooie, historische stad onwaardig.

 

Heb ik dan voor niets zoveel jaren hard gewerkt om onze stad een welbepaald imago te geven?" 

 

Bedankt Armand!

"Ik heb het over Armand Schreurs, die gisteren in het TV Limburg (TVL)-journaal nog eens aanhaalde dat ik als eerste politicus (en één van de enige politici) in 2004 een klacht ingediend heb tegen journalist Koen Meulenaere", zegt gedeputeerde Ludwig Vandenhove.

Pagina's