maart 2015

KORTWEG NATUUR: van akker tot bakker…

Op vrijdag 27 maart 2015 ging er in de dorpsmolen van Stevoort (Hasselt), Sint-Maartenplein 35  een persconferentie door rond het project ‘KORTWEG NATUUR: van akker tot bakker...’.
 

Opleidingscheque voor gemeenten

“We moeten gemeenten nog meer aanzetten tot een duurzaam beleid. Bovendien moeten gemeentebesturen besparen op alles en dat gebeurt ook op bijscholingen en opleidingen”, zegt gedeputeerde van leefmilieu en natuur Ludwig Vandenhove.

Cartoon: Eerste Streek-GR (Grote Route) in Limburg

Sinds januari 2005 kan u op deze website regelmatig een cartoon vinden, die gebaseerd is op een actuele politieke of maatschappelijke gebeurtenis, waarbij Ludwig Vandenhove zelf betrokken is en/of waarover hij zijn mening geeft.

Cartoonist Dré Mathijs laat zijn verbeelding de vrije loop en zorgt ervoor dat de gebeurtenis wat meer in het oog springt.

Regionaal Landschap Kempen en Maasland (RLKM) bestaat 25 jaar

De vzw RLKM bestaat 25 jaar.
De verjaardag werd op maandag 23 maart 2015 gevierd met een FEESTELIJK NETWERKEVENEMENT in C-Mine, Evence Coppéelaan 91 in Genk.

PLOPSA-zwembaden

“Ook gelezen dat PLOPSA zwembaden gaat bouwen, omdat gemeenten geen geld meer hebben voor zwembadcomplexen?

 

Wat gaat de volgende stap zijn?
PLOPSA, die bibliotheken gaat beheren in gemeenten? Wellicht niet, dat zal te weinig geld opbrengen." [1]

Dat komt ervan!

“Ja, dat komt ervan als je logische maatregelen om louter politieke redenen wegstemt”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

Geurhinder Renovius nv in Overpelt eindelijk opgelost?

“Ik hoop het”, zegt gedeputeerde van leefmilieu Ludwig Vandenhove.

Milieu & Natuur

Het 1ste nummer van 2015 van “Milieu en Natuur”, het 3-maandelijks tijdschrift van de Directie Ruimte-Dienst Milieu en Natuur-Planning en beleid, is verschenen.

Regionale Landschappen (RL) moeten blijven!

Dat was de boodschap, die gedeputeerde van leefmilieu en natuur en voorzitter van de 3 Limburgse RL Ludwig Vandenhove de afgelopen weken bracht op de algemene vergaderingen.

Bezoek aan Troned Safety Campus (TSC) in Enschede

Op vrijdag 20 maart 2015 bracht een Limburgse delegatie onder leiding van burgemeester van Genk Wim Dries en gedeputeerde van veiligheid en het Provincie Limburg Opleiding en Training (PLOT) Ludwig Vandenhove een bezoek aan de TSC.

CONTACTDAG Limburgse Bosgroepen

Op zaterdag 21 maart 2015 vond de 8ste CONTACTDAG Limburgse Bosgroepen plaats in de Landcommanderij Alden Biezen in Bilzen (Rijkhoven).

Afbouw verzorgingsstraat

“In Europa wordt de verzorgingsstaat in snel tempo afgebroken. In de jaren zestig zou de wereld allang op haar kop hebben gestaan.

(…)

De tijd dat dat verkiezingen bepalen welk beleid een land krijgt , is allang voorbij. Alle partijen in Europa moeten uitvoeren wat Brussel dicteert.” [1]

 

 

Wereldwaterdag@school: ook in Limburg

Vrijdag 20 maart 2015 was het Wereldwaterdag@school.
In Limburg deden een aantal leerlingen mee onder impuls van het Provinciaal Natuurcentrum (PNC), onder andere in Peer en Zonhoven.

Pagina's