april 2015

Begraven op zee

“Europa, een continent met 300 miljoen inwoners, debatteert over 5 000 of 10 000 vluchtelingen: zo teleurstellend en schokkend cynisch.” – Dyab Abou Jahjah (1) (2)

1 MEI!

1 MEI, ‘Dag van de Arbeid’, blijft voor mij een feestdag en een hoogdag.

Fan van Limburg

In 'Fan van Limburg' was de afgelopen dagen gedeputeerde van Leefmilieu en Natuur Ludwig Vandenhove te zien met 'Limburg Wild van Bijen'.

 

Tags:

Grote werken in Sint-Truiden?

Volgens de berichtgeving in 'Het Belang van Limburg' van zaterdag  25 en zondag 26 april 2015 plant de stad Sint-Truiden in de huidige legislatuur (nog) heel wat grote werken.

Ludwig Vandenhove in Landschapsnieuws

Gedeputeerde voor milieu en natuur en voorzitter van de vzw Regionaal Landschap Lage Kempen (RLLK) Ludwig Vandenhove schreef een kort voorwoord voor de Landschapskrant van de organisatie (Nummer 25-Jaargang 12 -Lente 2015).

Tags:

Als de politiek niet luisteren wil, volgt de rechtbank...

"Wat wij als sp.a ook zeggen in de gemeenteraad, geluisterd wordt er niet", zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.
"In uitzonderlijke gevallen is er dan geen andere mogelijkheid dan naar de burgerlijke rechtbank te stappen."

Nieuwsbrief sp.a Limburg

sp.a Limburg stuurt tweewekelijks een digitale nieuwsbrief naar haar leden met een emailadres.

Tags:

‘Red de Natuur in Limburg’

De Socialistische Gemeenschappelijke Actie (SGA) Limburg –het Algemeen Belgisch Vakverbond (ABVV), De Voorzorg en het de sp.a -  roepen om op om de actie van Natuurpunt ‘Red de Natuur in Limburg’ volop te steunen.

 

Tags:

Camille Lemoine

Op zondag 26 april 2015 vierde de heer Camille Lemoine zijn 100ste verjaardag.

KSTVV kampioen!

Sinds januari 2005 kan u op deze website regelmatig een cartoon vinden, die gebaseerd is op een actuele politieke of maatschappelijke gebeurtenis, waarbij Ludwig Vandenhove zelf betrokken is en/of waarover hij zijn mening geeft.

Cartoonist Dré Mathijs laat zijn verbeelding de vrije loop en zorgt ervoor dat de gebeurtenis wat meer in het oog springt.

KSTVV kampioen!

Het is zover: Koninklijke Sint-Truidense Voetbalvereniging (KSTVV) is kampioen in de tweede voetbalklasse en gaat opnieuw naar eerste nationale.
Een dikke proficiat!

Thomas Rau te gast in Greenville

Op dinsdag 21 april 2015  was architect Thoamas Rau te gast in Greenville, Centrum-Zuid 1111 in Houthalen-Helchteren op uitnodiging van Cleantech Community Limburg.
’s Middags had hij al een lezing gehouden voor de leden van de Cleantech Community Limburg in  de ambtswoning van de Gouverneur.

 

Tags:

Een bijenhotel en starterskit wilde bijen voor elke Limburgse school

Alle scholen in Limburg zowel uit het basis-, als het secundair onderwijs ontvangen in het kader van  de actie ‘Limburg wild van bijen’ een bijenhotel en een starterskit wilde bijen.
Gedeputeerde Ludwig Vandenhove overhandigde op donderdag 23 april 2015 in het kader van Milieuzorg Op School (MOS) symbolisch het eerste exemplaar aan juffrouw Liesbeth van de Gemeentelijke Basisschool ‘De Herik’ in Henis, Kerkhenis 55 in Tongeren.

Tags:

Kotsbeu en pijn

Ik ben al die publieke commentaren van sp.a ‘ers (of vermeende sp.a’ers!) op onze huidige voorzittersverkiezingen kotsbeu. Bovendien doet het mij pijn dat ‘mijn’ partij bijna elke dag zo negatief in het nieuws komt.

Pagina's