juli 2015

Terrasfilms in Sint-Truiden

Maandag 3 augustus starten de inmiddels traditionele terrasfilms in Sint-Truiden.

Hebben (de) Bosgroepen nog een toekomst?

“Daar zijn twijfels over”, zegt gedeputeerde van Leefmilieu en Natuur en voorzitter van de 5 Limburgse Bosgroepen Ludwig Vandenhove. “En het betrokken personeel, net zoals bij andere (on)rechtstreekse provinciale diensten, is erg ongerust, ondanks de verklaringen van sommige, vooral N-VA-politici.”

Tags:

Stad Sint-Truiden behaalt prijs…

“De tijden kunnen veranderen”, zeggen sp.a-fractieleider Filip Moers en sp.a-gemeenteraadslid en -gedeputeerde van Leefmilieu Ludwig Vandenhove.
“In 2011 waren we nog de properste gemeente van Vlaanderen op basis van cijfers van Test Aankoop.
Nu slaagt de CD&V-Open Vld-meerderheid erin om ver vooruit  1ste in Limburg en 2de in Vlaanderen (na Meise) te zijn voor wat betreft het gebruik van pesticiden.”

Wat met het veiligheidsonderwijs?

“Er is nog steeds onduidelijkheid rond de toekomst van het veiligheidsonderwijs (brandweer, politie en geneeskundige hulp)”, zegt gedeputeerde van veiligheid en verantwoordelijke voor het  Provincie Limburg Opleiding en Training (PLOT) Ludwig Vandenhove.
“De beslissingen van de Vlaamse regering van vrijdag 17 juli 2015 hebben hier niets aan veranderd.”

Bijen in de Senaat

De Senaat gaat zich nu ook met bijen bezighouden. [1]

 

Ik heb gewacht tot ik Limburgs gedeputeerde van Leefmilieu en Natuur geworden ben om dat te doen.
Ik heb andere zaken gedaan in de Senaat, zoals onder andere het migrantenstemrecht, de financiering van het Vlaams Blok droogleggen en de Camerawet.

 

De tijden zijn veranderd, ook in de politiek en in de Senaat.

Maurice 70 jaar!

Maurice Hollebeke, 'wereldberoemd' in Sint-Truiden en omgeving als ex-wielrenner en wielertoerist en als middenstander, wordt 70 jaar.

Statuut van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

B Plus heeft onlangs een publicatie gemaakt rond de toekomst van het Brussels hoofdstedelijk gewest.

Verzet

Een boek lezen is een daad van verzet, van weerstand bieden aan een ongeïnteresseerde, oppervlakkige wereld. Wie literair leest, gaat de strijd aan met de tijdgeest” – Philip Huff [1]

Nog echte koers!

"Ik ga regelmatig naar wielerwedstrijden in Sint-Truiden en omgeving", zegt gedeputeerde Ludwig Vandenhove.
"Ik probeer minimaal één keer per jaar bij elke organiserende wielerclub aanwezig te zijn."

Bijen tussen de mensen!

"Als we als provincie Limburg iets doen qua natuur, dring ik er altijd op aan dat tussen de mensen en vooral tussen de kinderen te doen.
Onze hele actie 'Limburg Wild van Bijen' is daar op gestoeld", zegt gedeputeerde van Leefmilieu en Natuur Ludwig Vandenhove.

Gedeputeerde Ludwig Vandenhove te gast in 'Thuis in Limburg' op TVL in Nederland

Gedeputeerde Ludwig Vandenhove was te gast in aflevering 4 van 'Thuis in Limburg: Hasselt’ op TV Limburg (TVL) in Nederland.

Quid provincie Limburg? Onduidelijkheid blijft...

"De beslissingen van de Vlaamse regering van vrijdag 17 juli 2015 hebben geen duidelijkheid gebracht over de toekomst van de provincies, ook al wordt het zo voorgesteld", zeggen Peter Vanvelthoven, voorzitter sp.a Limburg en Ludwig Vandenhove, sp.a-gedeputeerde.

Nationale Feestdag!

Sinds januari 2005 kan u op deze website regelmatig een cartoon vinden, die gebaseerd is op een actuele politieke of maatschappelijke gebeurtenis, waarbij Ludwig Vandenhove zelf betrokken is en/of waarover hij zijn mening geeft.

Cartoonist Dré Mathijs laat zijn verbeelding de vrije loop en zorgt ervoor dat de gebeurtenis wat meer in het oog springt.

 

Pagina's