mei 2016

Gemeenteraad Sint-Truiden: parkeerfirma toch nog vergoed per uitgeschreven boete?

"De gemeenteraad van Sint-Truiden van maandag 29 mei 2016 was weer van hetzelfde laken een broek: geen of onvolledige antwoorden, antwoorden langs de kwestie, de financieel beheerder, die er moet bij geroepen worden om te antwoorden in plaats van de schepen, etc.", zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

Heide en vennen hersteld in Hamont-Achel

Mede dankzij de vzw Regionaal Landschap Lage Kempen (RLLK) werden heide en vennen hersteld in Hamont-Achel.

Prijsuitreiking Haspengouwse Darts Vereniging

Op zaterdag 28 mei 2016 vond de jaarlijkse (4de) prijsuitreiking van de Haspengouwse Darts Vereniging plaats in het parochiaal cultureel centrum, Sint-Martinusstraat 8 in Velm (Sint-Truiden).

Nu weten we nog niets!

“Met de beslissing van de Vlaamse regering van vrijdag 27 mei 2016 weten we als provincies nog niets”, zegt gedeputeerde Ludwig Vandenhove.

Dag van de Parkrangers

Op vrijdag 27 mei 2016 vond de jaarlijkse Dag van de Parkrangers plaats.

De Eifeltoren staat in Parijs

Sinds januari 2005 kan u op deze website regelmatig een cartoon vinden, die gebaseerd is op een actuele politieke of maatschappelijke gebeurtenis, waarbij Ludwig Vandenhove zelf betrokken is en/of waarover hij zijn mening geeft.

Cartoonist Dré Mathijs laat zijn verbeelding de vrije loop en zorgt ervoor dat de gebeurtenis wat meer in het oog springt.

 

OCMW-raadslid

“Nu ga ik in de herfst van mijn politieke carrière nog Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn (OCMW)-raadslid worden, onvoorstelbaar”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.
"Als ik tenminste nog verkozen ben bij de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 14 oktober 2018... !"

Milieuvergunning voor nieuw rundveebedrijf in Herk-de-Stad

Op donderdag 26 mei 2016 keurde de Limburgse deputatie de milieuvergunningsaanvraag goed van Mechelmans-Baerts voor een nieuw rundveebedrijf voor 350 runderen in Herk-de-Stad.

Opleiding ‘prioritair rijden’

Op woensdag 25 mei 2016 werd de opleiding ‘prioritair rijden’ voorgesteld bij bvba ProMove op het Circuit van Zolder (Terlamen 30 in Heusden-Zolder).

‘De 25 uur Natuur’

Afgelopen weekend (vanaf zaterdag 21 mei 2016 14 uur tot en met zondag 22 mei 2016 15 uur) was er de eerste editie ‘De 25 uur Natuur’ in het Provinciaal Natuurcentrum (PNC) (Craenevenne 86 in Genk).

Duur meubilair stadhuis Sint-Truiden: niets mee te maken

Dat zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove als reactie op het artikel in Het Belang van Limburg van zaterdag 21 en zondag 22 mei 2016.

Stakeholders

Wat we dus gaan doen, is stoppen met iedereen stakeholders te noemen en het de leveranciers, lobbyclubs, personeel, of wat dan ook, weer lekker met elkáár te laten uitvechten.” - Japke-d. Bouma, die in de Nederlandse krant NRC Handelsblad wekelijks afrekent met jeukwoorden op kantoor (1)

 

Provinciale Visserijcommissie

"De Provinciale Visserijcommissie (PVC) is één van mijn bevoegdheden, die minder in het nieuws komen", zegt gedeputeerde Ludwig Vandenhove.

Pagina's