juni 2016

'1 dag niet'

Op donderdag 23 juni 2016 werd de kick-off bijeenkomst van '1 dag niet' 2016 georganiseerd in het Limburgse provinciehuis.
Er waren een 140-tal aanwezigen uit Vlaanderen, Wallonië en Nederland.

Correct opgetreden in dossier Bloemenklooster

Het Hof van Beroep in Antwerpen heeft voormalig burgemeester van Sint-Truiden Ludwig Vandenhove definitief vrijgesproken in de klacht, die de nv Immo Casa had ingediend tegen hem in verband met controles, die hij in 2011 liet uitvoeren op het Bloesemklooster in Zepperen.

Economie en ecologie gaan hand in hand bij het bosbeheer

Dat zeggen gedeputeerde van Economie en Europese Aangelegenheden Erik Gerits en gedeputeerde van Leefmilieu en Natuur Ludwig Vandenhove in een gezamenlijk persbericht.

Provincieraad bezoekt Duinengordel

Op zaterdagvoormiddag 25 juni 2016 bezochten de Verenigde Commissies van de Limburgse provincieraad onder leiding van voorzitter Gilbert Van Baelen en gedeputeerde Ludwig Vandenhove het natuurgebied Duinengordel.

Piketty & de Brexit

“Als je alle winsten van economische integratie en vrije handel naar de happy few kanaliseert, dan word je vroeg of laat afgestraft door hen die geen deel van de grotere koek krijgen. En dan wordt de koek zelf kleiner. Was Piketty wat meer gelezen, dan had een Brexit misschien voorkomen kunnen worden.” - Gert Peersman, hoogleraar economie aan de UGent (1)

Aan tafel met sp.a Sint-Truiden

Op zondag 3 juli 2015 vindt het vernieuwde concept “Aan tafel” (in plaats van het jaarlijkse “Italiaans Tafelen”) met sp.a Sint-Truiden plaats in de gemeentelijke feestzaal Aalst, Aalst-dorp 16 in Sint-Truiden.

Dag van Milieu en Duurzaam Ondernemen

Op donderdag 23 juni 2016 vond in Greenville (Centrum-Zuid, Houthalen-Helchteren) het officieel moment van het 'Charter milieu en duurzaam ondernemen Limburg' plaats.
Het is een organisatie van Voka - Kamer van Koophandel Limburg met steun van de provincie Limburg.

Moe!

"Ja ik was (nog) moe op vrijdagmorgen 24 juni 2016 toen Televisie Limburg (TVL) mij filmde tijdens de Taskforce van het Strategisch Actieplan voor Limburg in het Kwadraat (SALK) op het kabinet van Vlaams minister-president Geert Bourgeois", zegt gedeputeerde Ludwig Vandenhove.

Genk-Zuid: huidige resultaten niet zo goed (1)

Op donderdag 23 juni 2016 ging de zesmaandelijkse vergadering van de Stuurgroep Genk-Zuid onder voorzitterschap van gedeputeerde Ludwig Vandenhove door in het Limburgse provinciehuis.

Tags:

Milieu & Natuur

Het 2de nummer van 2016 van “Milieu & Natuur”, het 3-maandelijks tijdschrift van de Directie Ruimte - Dienst Milieu en Natuur - Planning en beleid, is verschenen.

Limburgse renovatielening werkt!

"De specifieke Limburgse aanpak qua woningrenovatie werkt", zegt bevoegd gedeputeerde Ludwig Vandenhove.
"Dat blijkt uit de cijfers, die gisteren bekengemaakt zijn."

Tags:

Beek in Heurstraat Tongeren wordt open gelegd

De provincieraad heeft op woensdag 22 april 2016 op voorstel van gedeputeerde van Waterlopen en Natuur Ludwig Vandenhove haar goedkeuring gegeven voor het openleggen van de Beek ter hoogte van nummers 3, 5 en 9 in de Heurstraat in Tongeren.

“Ik neem niets terug van mijn woorden”

Dat zegt gedeputeerde Ludwig Vandenhove als reactie op een interpellatie van N-VA-fractieleider Hendrik Verbrugge tijdens de Limburgse provincieraad van woensdag 22 juni 2016.

Pagina's