augustus 2016

Provincie Limburg steunt sociaal project De Alverberg

De Limburgse deputatie heeft op voorstel van gedeputeerde Ludwig Vandenhove beslist gedurende 3 jaar een (maximale) jaarlijkse subsidie van 13 000 euro toe te kennen aan het ProgrammeringsDocument voor PlattelandsOntwikkeling (PDPO) III - project 'Schaapskudde: de levende, educatieve plattelandsmobiel' van de vzw Alverberg in Kortessem.

Waar gaan we naartoe in Sint-Truiden?

"Er is niemand gestorven hoor", zei sp.a-gemeenteraadslid Eddy El Herbouti toen we op maandagavond 28 augustus 2016 het stadswerkhuis verlieten na de gemeenteraadszitting.
"Ja, zo ontdaan waren we", zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

PXL ENERGIE SPEEDDATE

Op dinsdag 6 september 2016 organiseert de Limburgse Hogeschool PXL de eerste Vlaamse energie speeddating.

Ludwig Vandenhove in Tribune

Gedeputeerde van Leefmilieu en Natuur Ludwig Vandenhove staat deze maand in Tribune, het maandblad van Algemeen Belgisch Vakverbond (ABVV) Openbare Diensten (Algemene Centrale Openbare Diensten – ACOD).

'Waar ligt de toekomst van de Duitstalige gemeenschap?'

Dat is de titel van de bijdrage van zaterdag 27 augustus 2016 van Ludwig Vandenhove als voorzitter van B Plus in de reeks De Doordenkers van Knack.be.

Verkeersvormingsklassen verlengd

De deputatie heeft op donderdag 25 augustus 2016 op voorstel van gedeputeerde van Veiligheid Ludwig Vandenhove het project 'Inrichting verkeersvormingsklassen' verlengd tot en met donderdag 31 augustus 2017.

Rommelig

"Als een rommelig bureau staat voor een rommelige geest, waarvoor staat een leeg bureau dan?" - Albert Einstein

Colloquium over de Duitstalige Gemeenschap

"B Plus heeft een dossier samengesteld over de Duitstalige gemeenschap", zegt voorzitter Ludwig Vandenhove.

"De publicatie wordt voorgesteld tijdens een colloquium in Eupen op vrijdag 16 september 2016."

Wandelen in Limburg

Op donderdag 25 augustus 2016 werd het project 'Wandelen in Limburg' voorgesteld in Kasteelhoeve De Clee (Kleestraat 18 in Borgloon).

Pukkelpop: wat een tegenstelling!

“Ik was op zaterdag 20 augustus 2016 enkele uren op Pukkelpop op uitnodiging van de hogeschool University Colleges Leuven-Limburg (UCLL)”, zegt gedeputeerde van Leefmilieu Ludwig Vandenhove.
“Mooi werk van de docenten en studenten van de UCLL via de diverse ‘groene’ experimenten in Baraque Futur. Maar wat een contrast met de grote hoeveelheden afval die de festivalgangers achterlaten.”

 

Nieuw containerpark in Genk en hernieuwing containerpark van Lommel

Op donderdag 11 augustus 2016 heeft de Limburgse deputatie op voorstel van gedeputeerde van Leefmilieu Ludwig Vandenhove een milieuvergunning toegekend aan Limburg.net voor de exploitatie van een containerpark in Genk (nieuw) en Lommel (vernieuwd).

Oer-Belg Toots Thielemans (1)

"De menselijke ziel is geen cassetje. Je speelt wat je geleefd hebt. Als ik een eenvoudige noot speel, klinkt die niet hetzelfde als van een jonge man die geen miserie heeft gekend." – Toots Thielemans (2)

 

"Nu hoor ik (gelukkig!) niets over de failed state Belgium", zegt B Plus voorzitter Ludwig Vandenhove.

 

Bij het overlijden van Toots Thielemans (1922-2016).

be2020.nu

Op donderdag 8 september 2016 neemt de vzw be2020.nu een nieuw initiatief met betrekking tot de voorstelling van hun platform.

Pagina's