september 2016

Energetisch renoveren: goed voor mens, milieu en economie

Dat is de titel van een bijdrage van de provincie Limburg op woensdag 28 september 2016 onder andere in Het Belang van Limburg en De Standaard.

Officiële opening nieuw kattenpaviljoen dierenasiel Sint-Truiden

Vandaag is het vernieuwde kattenpaviljoen in het dierenasiel in Sint-Truiden geopend.

Privatisering

“Wij werken voor winst voor die mensen [kansarmen], niet voor winst in de traditionele betekenis.” – in het kader van het debat rond de privatisering van de armoedeopvang (1)

 

Plastic afval

“Ik zou het anders willen, maar de provincie Limburg zal niet plasticvrij zijn tegen 2020.”
Dat antwoordde gedeputeerde van Leefmilieu Ludwig Vandenhove op een vraag van N-VA-provincieraadslid Johan Pauly tijdens de provincieraad van woensdag 21 september 2016.

Met pijn in het hart

“Met pijn in het hart, maar ik zal vandaag donderdag 29 september 2016 niet op de vakbondsbetoging in Brussel aanwezig zijn”, zegt gedeputeerde Ludwig Vandenhove.

Kies een Limburgse boom tot Boom van het Jaar 2016 !

"Ja ik doe een oproep om nog massaal te stemmen voor een Limburgse boom", zegt gedeputeerde van Leefmilieu en Natuur Ludwig Vandenhove.

Jaarvergadering Limburgse Jagersvereniging vzw

Op vrijdagavond 23 september 2016 vond andermaal de jaarvergadering van de Limburgse Jagersvereniging vzw plaats in de Boudewijnzaal in het provinciehuis.

Limburg koestert zijn eikelmuizen

Op maandag 26 september 2016 werden nestkasten voor eikelmuizen opgehangen in een boomgaard in Kerkom (Truilingenstraat tussen de huisnummers 64 en 72) door leerlingen van het Technicum in Sint-Truiden en vrijwilligers van de vzw Natuurpunt.

12 000 bezoekers voor De Wijers

Het goede weer afgelopen zondag 25 september 2016 trok om en bij de 12 000 bezoekers naar de diverse locaties in De Wijers.

Milieu & Natuur

Het 3de nummer van 2016 van “Milieu & Natuur”, het 3-maandelijks tijdschrift van de Directie Ruimte - Dienst Milieu en Natuur - Planning en beleid, is verschenen.

Selectieprocedure secretaris stad Sint-Truiden geschorst

Na een klacht van gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove heeft het Agentschap Binnenlands Bestuur de beslissing van het college van burgemeester en schepenen van vrijdag 10 juni 2016 en de gemeenteraadsbeslissing van maandag 20 juni 2016 in verband met de openstelling van de decretale graden (secretaris en financieel beheerder) van de stad Sint-Truiden geschorst.

Redding

"Als je zoals ik jaren meedraait in de politiek, moet je soms gered worden, anders overleef je het niet.

 

Hugo was de eerste, die mij moest redden in mijn beginjaren bij de Belgische Socialistische Partij (BSP).

 

Hugo was een kameraad, een echte copain.
Ik heb van hem heel wat zaken geleerd."

 

Bij het afscheid van Hugo Dufour (1944-2016).

 

LED-actie een succes

Afgelopen zaterdag 24 september 2016 was er de geslaagde Light Emitting Diode (LED)-actie van de provincie Limburg in de 12 Limburgse vestigingen van Hubo, IKEA Hasselt en de Hasseltse Light Gallery.

Pagina's