januari 2018

Kolenspoor: provincie Limburg moet de regie in handen nemen

"Net zoals bij het Fruitspoor moet de provincie Limburg het Kolenspoor trachten te verwerven van de Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (NMBS) om de regie van de toekomstige ontwikkelingen er rond in handen te krijgen", zegt gedeputeerde van Leefmilieu en Natuur.

 

Tags:

Campagne 'Senioren en Veiligheid' draait op volle toeren

De nieuwe campagne 'Senioren en Veiligheid' ging in november 2016 van start. Niet enkel de brochure 'Preventietips voor Limburgse senioren' wordt veelvuldig aangevraagd, ook de toelichtingen blijken een groot succes.

 

Tags:

HOGE KEMPEN, kandidaat UNESCO Werelderfgoed

Op maandag 29 januari 2018 is het kandidaatsdossier van de HOGE KEMPEN officieel ingediend bij het United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO)-hoofdkwartier in Parijs.

 

Gewijzigde wetgeving bouw- en sloopafval

Op maandag 29 januari 2018 werd er in de Boudewijnzaal van het Limburgse provinciehuis een informatienamiddag georganiseerd door de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) rond ‘Gewijzigde wetgeving bouw- en sloopafval’.

 

Spookrijdende luxe-auto’s in wagenpark Sint-Truiden

“Het is duidelijk dat voor de CD&V-Open Vld niet alle ambtenaren bij het stadsbestuur van Sint-Truiden gelijk zijn”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

 

Masterclass Watersnip (Koersel Kapelleke): visie en ambitie voor nieuw onthaalcentrum Zwarte Beek uitgeklaard

Op donderdag 21 december 2017 organiseerde de provincie Limburg en het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) een masterclass om de visie en ambitie rond de toekomst van De Watersnip in Koersel (Beringen) uit te klaren.

 

Tags:

Propere lucht

Als we een bedrijf naar Limburg zouden kunnen halen dat zuivere lucht produceert, zouden we er alles aan doen om dat mogelijk te maken. Maar we hebben dat (grotendeels) in Limburg: de natuur!

 

Alleen realiseren we het ons niet of te weinig.”

 

Ignace Schops, klimaatambassadeur en directeur vzw Regionaal Landschap Kempen en Maasland (RLKM) (1)

 

 

Tags:

Ballonnen: slecht voor dieren en voor het milieu!

Sinds januari 2005 kan u op deze website regelmatig een cartoon vinden, die gebaseerd is op een actuele politieke of maatschappelijke gebeurtenis, waarbij Ludwig Vandenhove zelf betrokken is en/of waarover hij zijn mening geeft.

Cartoonist Dré Mathijs laat zijn verbeelding de vrije loop en zorgt ervoor dat de gebeurtenis wat meer in het oog springt.

 

Omgevingsvergunning voor nieuw recyclagepark in Bilzen

Op donderdag 25 januari 2017 heeft de Limburgse deputatie op voorstel gedeputeerde van Leefmilieu Ludwig Vandenhove een omgevingsvergunning onder voorwaarden toegekend aan Limburg.net voor de bouw van een nieuw containerpark in Bilzen(*).

 

Tags:

Limburgse contactdag natuuronderzoek

Op zaterdag 3 maart 2018 gaat voor de 27ste keer de Limburgse Koepel voor Natuurstudie  (LIKONA)-contactdag door op de Campus Diepenbeek van de Universiteit Hasselt (UHasselt), Campus Diepenbeek.

 

Tags:

Provincie Limburg sluit zich aan bij Statiegeldalliantie

Op voorstel van gedeputeerde van Leefmilieu Ludwig Vandenhove heeft de Limburgse deputatie op donderdag 25 januari 2018 beslist om het provinciebestuur aan te sluiten bij de Statiegeldalliantie.

 

Tags:

Nieuwsbrief sp.a Limburg

sp.a Limburg stuurt regelmatig een digitale nieuwsbrief naar haar leden met een emailadres.

 

Tags:

Het leven

’Wanneer het leven je iets aanbiedt, pak het dan met beide handen aan en buig je hoofd.’
Dat wist ik al, maar met dit boek heb ik het persoonlijk ervaren.” – Kader Abdolah (1)

 

Tags:

Pagina's