april 2018

32 Limburgse gemeenten kiezen voor kraantjeswater

Op vrijdag 27 april 2018 ondertekenden de burgemeesters of bevoegde schepenen van 32 Limburgse gemeenten het kraantjeswatercharter in de Raadszaal van het provinciehuis.

Ledenviering sp.a Sint-Truiden

Op zondag 29 april 2018 organiseerde sp.a Sint-Truiden een ledenviering in het Koninklijk Atheneum, Tichelrijlaan 1 in Sint-Truiden. 

MENSEN en BOMEN

BOMEN worden gekapt om MENSEN (transmigranten) op te pakken. (1)

 

Hoe diep kan een beschaving (!?) vallen? (2)

 

Vermindering CO2-uitstoot blijft een grote uitdaging

Dat is de titel van een bijdrage van gedeputeerde van Leefmilieu en Natuur Ludwig Vandenhove in de katern van de provincie Limburg bij Het Belang van Limburg van vrijdag 27 april 2018.

 

Tags:

GEKADERD

Op vrijdag 20 april 2018 vond de officiële opening plaats van GEKADERD (1) in de Begijnhofkerk Sint-Agnes, Begijnhof 25 in Sint-Truiden.

 

Tags:

Film ‘Jane’

Op dinsdag 24 april 2018 organiseerde de vzw Bosgroep Limburg de filmvoorstelling ‘Jane’ in Kinepolis, Via Media 1 in Hasselt.

 

Freinet on the MOVE (Genk) stelt ‘Groene speelplaats’ voor op Buitenlesdag

Op donderdag 26 april 2018 sloot Freinet on the MOVE van het GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap (Ijzersteenweg 10 in Genk) officieel hun vergroeningsproject af en stelden zij samen met de betrokken partners hun ‘Groene speelplaats’ voor.

 

Tags:

‘PXL Breekt Uit’

In het kader van ‘PXL Breekt Uit’ brachten iets meer dan 200 leerlingen op donderdag 26 april 2018 een bezoek aan het provinciehuis.

 

Tags:

Nieuwsbrief 1 meiviering

Op donderdag 26 april 2018 werd een extra digitale nieuwsbrief van Ludwig Vandenhove verstuurd naar aanleiding van de 1 mei-festiviteiten in Sint-Truiden.

 

Mensenrechtendag Stedelijke Humaniora Dilsen-Stokkem

Op dinsdag 24 april 2018 organiseerde de Stedelijke Humaniora in Dilsen-Stokkem de jaarlijkse Mensenrechtendag.

 

Provinciepersoneel maakt bloesemwandeling

"Als provincie Limburg zetten wij volop in op Vitamine Limburg: de link tussen gezondheid en groen en natuur”, zegt gedeputeerde van Personeel Ludwig Vandenhove.

 

Tags:

GELD!

In een maatschappij waar nog elke dag MEER alles om GELD draait, zal het klimaatprobleem nooit opgelost geraken. (1) (2)

Provincieraad op bezoek in dierenasiel in Sint-Truiden

Op zaterdag 21 april 2018 bracht de Verenigde Commissie van de Limburgse provincieraad een werkbezoek aan het dierenasiel van Sint-Truiden (Bedrijvenstraat 11) van de vzw  Dierenvrienden Sint-Truiden.

Pagina's