mei 2018

Meer middelen voor sociale economie

Dat zegt gedeputeerde van Leefmilieu en Natuur Ludwig Vandenhove naar aanleiding van een werkbezoek dat hij op woensdag 30 mei 2018 gebracht heeft aan De Springplank vzw.

 

Tags:

Volpension voor de wilde bijen in Resterheide

Op woensdag 30 mei 2018 werden er in Resterheide (op de grens tussen Hechtel-Eksel en Peer) 2 nieuwe, grote(re) BIJenhotels geopend. Het is tevens de start van het biodiversiteitsproject ‘ResterBIJ, meer kansen voor wilde BIJen’.

 

Tags:

Magjezien mei 2018

De volgende editie van Magjezien is er, het gratis magazine van vzw Regionaal Landschap Kempen en Maasland (RLKM) dat twee maal per jaar verschijnt.

 

Tags:

Nieuwerkerken: de beemd in

Op maandag 28 mei 2018 organiseerde de gemeente Nieuwerkerken, de imkervereniging De Heidingers, het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed (via het project ‘Jong redt oud’) en de vzw Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren (RLH) een kinder-doe-dag ‘Nieuwerkerken: de beemd in’.

 

Tags:

Walk for the Climate

Op zondag 27 mei 2018 werd voor de eerste maal in Limburg Walk for the Climate georganiseerd in en rond het domein van Kiewit (Hasselt).

 

Modderoverlast: de landbouwsector is mee verantwoordelijk

Dat zei gedeputeerde van Waterlopen Ludwig Vandenhove in een interview met Televisie Limburg (TVL) op maandag 28 mei 2018 en in Het Belang van Limburg op dinsdag 29 mei 2018 (p. 26).

 

Tags:

Fascisme mainstream

“Onze wereld is gebouwd door mensen die een wereldoorlog meemaakten. Nu zij uitsterven, wordt fascistisch denken weer mainstream.” – Ian Buruma, Nederlandse sinoloog, japanoloog, journalist en publicist (1)

 

BLOKBAR Sint-Truiden

De Jongsocialisten (JS) Sint-Truiden organiseren een BLOKBAR in volkshuis Curieus, Breendonkstraat 46 in Sint-Truiden.

 

Kampioenenviering Haspengouwse darts vereniging (HDV)

Op zaterdag 26 mei 2018 organiseerde de Haspengouwse darts vereniging (HDV) de kampioenenviering van het seizoen 2017-2018 in het parochiaal cultureel centrum, Sint-Martinusstraat 8 in Velm (Sint-Truiden).

 

Familiedag ACOD Sector Spoor

Op zaterdag 26 mei 2018 organiseerde de Algemene Centrale Openbare Diensten (ACOD) Sector Spoor een Familiedag in het provinciaal domein Bokrijk.
Er waren om en bij 1 200 aanwezigen.

 

Elektronisch stemmen: ook in randgemeenten en voor specifieke doelgroepen

Sinds januari 2005 kan u op deze website regelmatig een cartoon vinden, die gebaseerd is op een actuele politieke of maatschappelijke gebeurtenis, waarbij Ludwig Vandenhove zelf betrokken is en/of waarover hij zijn mening geeft.

Cartoonist Dré Mathijs laat zijn verbeelding de vrije loop en zorgt ervoor dat de gebeurtenis wat meer in het oog springt.

Nieuwe windturbine in Tongeren

Elicio nv verkrijgt een omgevingsvergunning voor het bouwen en uitbaten van een windturbine in Tongeren aan het industrieterrein Tongeren-Oost.

 

Tags:

'Plannen voor Plaats'

Op woensdag 23 mei 2018 werd op initiatief van de vzw Duurzaam Bouwen Limburg (Dubobimburg) de documentaire 'Plannen voor Plaats' vertoond in het Centrum Duurzaam Bouwen (CeDuBo), Marktplein 7 in Heusden-Zolder.

 

Pagina's