augustus 2018

Wat een geklungel!

De CD&V-Open Vld-meerderheid in Sint-Truiden is erin geslaagd zulk een juridisch kluwen te maken van de belasting op de eroshuizen dat ze niet geïnd zijn in 2017.

Dogma

We kunnen het!
We zullen het!
We moeten het!

 

Tom Lanoye (1)

 

Kandidaat nachtburgemeester Sabrina Saelaert in Het Belang van Limburg

“Ja, Sabrina Saelaert is een bijzondere figuur in Sint-Truiden.
Wellicht daarom haalt ze Het Belang van Limburg van vrijdag 31 augustus 2018”, zegt sp.a-lijsttrekker Ludwig Vandenhove.

 

 

Vergunningen afleveren, maar ook opvolgen

“Als gedeputeerde van Leefmilieu en Natuur lever ik vergunningen af of weiger ze, maar ik probeer de uitvoering ervan ook zo goed mogelijk op te volgen”, aldus Ludwig Vandenhove.

 

Dit zijn ze…

“Dit zijn de 35 kandidaten die voor de sp.a-overwinning gaan zorgen bij de gemeenteraadsverkiezingen op zondag 14 oktober 2018 in Sint-Truiden”, zegt lijsttrekker Ludwig Vandenhove.

 

Ludwig Vandenhove pleit voor hemelwaterplan in elke Limburgse gemeente

“Een hemelwaterplan is de basis om een doordacht gemeentelijk waterbeleid te voeren”, zegt gedeputeerde van Waterlopen Ludwig Vandenhove.

 

Tags:

sp.a Sint-Truiden wil schoolstraten

"Waarom de scholen niet verkeersvrij maken bij het begin en het einde van de schooltijd?", vragen de sp.a-gemeenteraadsleden Gert Stas en Ludwig Vandenhove zich af.

 

Aanvragen voor windmolens globaal bekijken

De Limburgse deputatie heeft op voorstel van gedeputeerden Inge Moors (Ruimtelijke Ordening) en Ludwig Vandenhove (Leefmilieu) beslist om alle aanvragen voor windmolens in de omgeving van Riemst en Tongeren globaal te bekijken. 

 

Tags:

'Merwt'

Sint-Truiden is historisch altijd een marktstad geweest met de grote zaterdagmarkt en de antiek- en rommelmarkt, en voorheen nog de veemarkt. Iets wat goed draait, moet je niet willen veranderen, maar je moet wel rekening houden met nieuwe tendensen.

 

Asbestverwijdering moet prioriteit worden

'Bedrijven maken amper werk van asbestverwijdering': dat is de titel van een artikel in Het Belang van Limburg van vrijdag 24 augustus 2018. (1)

 

Erger

‘Het was vroeger niet beter, maar het zou later wel eens erger kunnen zijn.’ – Filosoof Michel Serres in Le Monde (1)

 

Tags:

Zone 30 in Sint-Truiden

Zone 30 in Sint-Truiden: daar is heel wat om te doen. Als sp.a zijn wij daar ook voor, maar niet zo uitgebreid als het nu ingevoerd is. Trouwens, waarom geen totaal auto- en motorverbod bij het begin en einde van de schooltijd? 

 

Voor wanneer de groene tax shelter?

Sven Gatz heeft al enkele malen een tax shelter aangekondigd voor de game-industrie. (1) Hij heeft ook al beloftes gedaan naar de beeldende kunsten toe. (2)

 

Pagina's