november 2018

Licht op groen voor bezoekerscentrum in Nieuwenhoven

"Dat wou ik nog in orde hebben voor ik weg was als gedeputeerde", zegt Ludwig Vandenhove.

Ludwig Vandenhove in Deze Week

Gedeputeerde Ludwig Vandenhove staat in Deze Week (W48; woensdag 28 november 2018 tot en met dinsdag 4 december 2018; edities Diest-Westhoek, Genk-Maasland, Hasselt, Kempen, Sint-Truiden-Tienen, Tongeren) met het artikel “Groen maakt gezond! Contactdag Netwerk Educatie en Inspiratiedag Citizen Science”.

Tags:

Intellectuelen

“Strawinsky zei een keer: ‘Intellectuelen hebben geen smaak.’
Vanaf die dag heb ik er alles aan gedaan om geen intellectueel te worden.”

 

Paolo Sorrentino (1)

 

Tags:

Ik blijf doorgaan!

De verkiezingen van zondag 14 oktober 2018 zijn qua stemmen voor mij een succes geweest. Maar qua mandaat is het tegengevallen: voor het eerst sedert 1995 zal ik geen uitvoerende functie meer hebben.
Dat is nu éénmaal de politiek.

Domein Nieuwenhoven in de kijker

“De afgelopen 6 jaar zijn heel wat investeringen gebeurd in het provinciaal domein Nieuwenhoven in Sint-Truiden, zowel wat de recreatie- als wat de natuurfunctie betreft”, zegt gedeputeerde van Leefmilieu en Natuur Ludwig Vandenhove.

 

LimbU krijgt betaalapp

De Limburgse munt LimbU krijgt een betaalapp.

 

Tags:

E-zine dierenwelzijn

Het volgende nummer van de digitale nieuwsbrief vanuit de provincie Limburg rond dierenwelzijn is verschenen.

 

Tags:

‘Gele hesjes’ zijn ecologisten

“Een transitie naar een samenleving zonder fossiele brandstoffen zal enkel lukken als ze erin slaagt grote delen van de samenleving mee te krijgen.
Dat betekent werk maken van een just transition: klimaatbeleid zal sociaal en rechtvaardig zijn, of niet zijn.” – Dirk Holemans (1)

 

Last Post

Van donderdag 1 november tot en met vrijdag 14 december 2018 wordt er dagelijks om 18.30 uur stipt op de pui van het stadhuis op de Grote Markt in Sint-Truiden de Last Post gespeeld door een trompettist.

 

Uittredingsvergoedingen: een ernstig debat graag!

“Ik ben graag bereid om elk debat te voeren over de uittredingsvergoedingen voor politici, maar dan op een ernstige manier, in de juiste (historische) context en met argumenten pro en contra”, zegt aftredend gedeputeerde Ludwig Vandenhove.

 

Willy Claes 80 jaar

Op zaterdag 24 november 2018 werd Socialistisch voorman Willy Claes 80 jaar.

 

Groen maakt gezond

Dat is de titel van een Contactdag Netwerk Educatie en Inspiratiedag Citizen Science die doorgaat op zaterdag 1 december 2018 in gebouw D van de Universiteit Hasselt, Campus Diepenbeek (Agoralaan).

Tags:

Darwin in de stad

Op dinsdag 20 november 2018 vond de lezing 'Darwin in de stad. Stadsnatuur door de ogen van Darwin' (1) plaats in het Provinciaal Natuurcentrum (PNC) in Genk (Craenevenne 86, Bokrijk), in het kader van 'PNC in dialoog'.
De zaal 'Onder de blote hemel' zat bomvol.

Tags:

Pagina's