Welkom

‘Stagiairs’ op bezoek

Op dinsdag 5 en woensdag 13 december 2023 zijn er parlementaire stages in het Vlaams Parlement voorzien voor medewerkers van het Vlaams Netwerk tegen Armoede.

Ik heb mij onmiddellijk opgegeven om één of meerdere ‘stagiairs’ een dag te begeleiden in het Vlaams Parlement”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

Komt er een Nederlands-Vlaamse justitietop?

“Alleszins heeft Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme Zuhal Demir (N-VA) enkele maanden geleden al zo een initiatief aangekondigd”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

“Voor mij op zich geen probleem, maar met de uitslag voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer in Nederland met de overwinning van de populistische Partij voor de Vrijheid (PVV) van Geert Wilders moet dat toch opnieuw serieus bekeken worden (1).

Een dag Universiteit Hasselt (UHasselt)

“Op vrijdag 1 december 2023 heb ik, samen met een aantal collega’s uit het federaal en het Vlaams Parlement, een dag doorgebracht op de Universitaire Campus in Diepenbeek”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

“Het was ‘een tegenbezoek’ in het kader van het project ‘Science Meets Parliament’, waarbij professor doctor Marie Decock (publiek recht) mij een dag gevolgd heeft in het Vlaams Parlement. 

Tags:

Hoe zit het met het Mestactieplan (MAP) 7?

“Net zoals de landbouworganisaties, maak ik mij zorgen over de deadline voor MAP 7, zij het om andere redenen”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.
“Het zijn vooral de negatieve effecten op het oppervlaktewater - lees vervuiling -, die mij problematisch lijken.

Waarom duurt het zolang om het akkoord dat de landbouw- en natuurorganisaties samen hebben onderhandeld en afgesloten uit te voeren op het terrein?
Er wordt veel tijd verloren en hebben de landbouwers dan geen recht op duidelijkheid?
(1)

Het is niet enkel de Academiezaal in Sint-Truiden

“Tijdens de gemeenteraad van maandag 27 november 2023 is de slechte staat van de Academiezaal ter sprake gekomen (1)”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove. “Maar dat is niet de enige eigendom van de stad Sint-Truiden, die er slecht bijligt.

Onafhankelijk (voorlopig?) raadslid Carl Nijssens bracht het probleem aan. Maar ik heb dit reeds enkele jaren geleden aangekaart via de sociale media. (2)

Globaal plan voor site rond Engelsmanshoven kerk

“VOORUIT Sint-Truiden lanceert bij monde van collega gemeenteraadslid  Filip Moers een globaal plan voor de herbestemming van de site rond de kerk van Engelsmanshoven”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

“Voor VOORUIT blijven de kerkdorpen belangrijk.

Wij willen de kerk gebruiken voor buitenschoolse kinderopvang, de parochiezaal tijdens de dagen in de week als turnzaal en ’s avonds en in de weekends voor het verenigingsleven. Zo kunnen de lokale verenigingen ook in de pastorij blijven.

Sociaal dienstbetoon

Mensen helpen, is één van de redenen waarom ik in de politiek gegaan ben.

Als u vragen hebt rond een bepaald thema of met betrekking tot bepaalde dossiers, aarzel dan niet om mij te contacteren.
U krijgt steeds een eerlijk antwoord.

Ludwig Vandenhove
Kommanderijstaat 3, 3800 Sint-Truiden
Telefoon: 011/68 78 04 l GSM: 0475/44 68 72

Foto: Bob Van Mol, Vooruit