Welkom

Waarom haken gemeentelijke mandatarissen steeds sneller en meer af?

“Gemeentelijke verkozenen haken steeds sneller en meer af in Vlaanderen.
Een rare vaststelling: eerst alles doen, soms veel geld uitgeven, om verkozen te worden en dan stoppen binnen diezelfde legislatuur van zes jaar”, stelt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove vast.

Dierenrechten in de Grondwet? Ja!

“Ik blijf pleiten om dierenrechten op te nemen in de Grondwet”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove. “Ik steun dan ook de campagne ‘Dieren in de Grondwet’ van dierenrechtenorganisatie Global Action in the Interest of Animals (GAIA).

Het is niet omdat dieren geen enkel besef hebben van de Grondwet dat ze de bescherming van de Grondwet niet broodnodig hebben”, aldus Ludwig Vandenhove.
Net zoals voor mensen is grondwettelijke bescherming voor dieren fundamenteel, maar in de huidige Grondwet worden ze compleet genegeerd.

“De onduidelijkheden rond het dossier van de Leidingstraat blijven bestaan”

Dat zegt VOORUIT Limburg in een persbericht.

Het persbericht is gebaseerd op een vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove aan Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme Zuhal Demir op dinsdag 30 november 2021 in de Commissie voor Leefmilieu, Natuur, Ruimtelijke Ordening en Energie.

Hieronder vindt u het persbericht.

Opvang in dierenasielen in uitzonderlijke omstandigheden

Dierenasielen worden regelmatig geconfronteerd met dieren, die in uitzonderlijke omstandigheden moeten opgevangen worden. Zo zijn er bijvoorbeeld gedwongen opnames van personen, personen, die in de gevangenis terechtkomen en/of uithuiszettingen.

Nieuwsbrief nr. 114

De volgende nieuwsbrief van Ludwig Vandenhove is verstuurd.

U kan hem hieronder lezen.

Tags:

Fruitteelt moet rekening houden met klimaat

De landbouw, dus ook de fruitteelt, zal rekening moeten houden met de steeds meer wijzigende klimaatomstandigheden.

NIEUWS!

  • sp.a wordt VOORUIT

    Vandaag wordt sp.a officieel VOORUIT. De partij wordt een beweging en mikt ook op wie zich niet thuis voelt in de politiek.

    Het is geen eindpunt van onze vernieuwingsoperatie, wel de start.