Welkom

(Illegale) waterputten: strenge handhaving graag!

“Met de klimaatopwarming komt de dreiging inzake watertekort steeds dichterbij. Het is dan ook belangrijk om streng op te treden tegen elke vorm van illegaal onttrekken van water uit de bodem of uit waterwegen”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

“Ik vroeg de actuele cijfers qua vergunningen en overtredingen op via een schriftelijke vraag aan Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme Zuhal Demir (N-VA)

Proficiat Pritty!

VOORUIT-politica Palwinder Kaur (Pritty) en haar echtgenoot Akashdeep Singh, samen met heel wat andere vrijwilligers, hebben op zondag 14 augustus 2022 een internationaal Kabaddi-tornooi georganiseerd in Genk (Zwartberg voetbalveld, Zenobe Grammestraat).

“Blij om erbij te zijn en fier dat ‘mijn politieke dochter’ Pritty zo een groot internationaal tornooi kan in elkaar steken”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove. "Ook goed dat Sikhs de traditie van deze sport in ere houden.

Bomen en groen op de Grote markt … van Sint-Niklaas

“Sint-Niklaas gaat de grootste markt van België herinrichten met bomen en groen”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove

Dat is iets anders dan de herinrichting van de Grote markt in Sint-Truiden - de tweede grootste van België - enkele jaren geleden.
De bomen, die daar voordien stondenzijn zelfs weggenomen en niet meer teruggeplaatst.
De gevolgen hiervan zijn nu meer dan ooit voelbaar met de enorme hitte en droogte. 


 

Geraak er als burger maar eens wijs uit…

 “Hoelang praten wij als diverse overheden of diensten, die (on)rechtstreeks met de overheid verbonden zijn, al niet over de éénloketfunctie?”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

In mensentaal vertaald: dat één persoon uitlegt aan de klant, lees de burger, die in een dossier geconfronteerd wordt met diverse instanties, wat de concrete gevolgen zijn voor haar of hem.

Dansnamiddag met Freddy Davis

“Op zondag 4 september 2022 hernemen de dansnamiddagen van S-Plus- en VOORUIT Sint-Truiden in volkshuis Curieus, Breendonkstraat 46”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

“Bij die gelegenheid is er een gastoptreden van Freddy Davis.

 

Meer handhaving in Vlaanderen graag

“Er is te weinig handhaving in Vlaanderen, ik hamer daar al jaren op”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.
“Dat geldt zeker voor alles wat met milieu, ruimtelijke ordening en aanverwante thema’s te maken heeft.

Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme Zuhal Demir (N-VA) heeft aangekondigd dat ze de milieu- en handhavingsdiensten binnen het beleidsdomein Omgeving wil samenvoegen.

Sociaal dienstbetoon

Mensen helpen, is één van de redenen waarom ik in de politiek gegaan ben.

Als u vragen hebt rond een bepaald thema of met betrekking tot bepaalde dossiers, aarzel dan niet om mij te contacteren.
U krijgt steeds een eerlijk antwoord.

Ludwig Vandenhove
Kommanderijstaat 3, 3800 Sint-Truiden
Telefoon: 011/68 78 04 l GSM: 0475/44 68 72

Foto: Bob Van Mol, Vooruit