‘HALLO MICRO…! Truienaars vertellen hun levensverhaal’ in Aalst

Van vrijdag 25 mei 2012 tot en met donderdag 31 mei 2012 vond de volgende editie van ‘Hallo Micro…! Truienaars vertellen hun levensverhaal’ plaats in Aalst, deelgemeente van Sint-Truiden (gemeentelijke feestzaal, Aalst-Dorp 25).

Honderden foto’s van dorpsgezichten en dorpszichten werden tentoongesteld. Bovendien was er een geluidsmontage met interviews van personen uit Aalst, die steeds werd herhaald.

 

Het stadsarchief van Sint-Truiden startte drie jaar geleden met het project ‘Hallo Micro…! Truienaars vertellen hun levensverhaal’.
Het stadsarchief heeft hiertoe een aantal vrijwilligers opgeleid, die nu over de mogelijkheden beschikken om interviews af te nemen van oude dorpsfiguren, om inhoudelijke beschrijvingen vast te leggen en om foto’s in te scannen.
Binnen enkele jaren zullen deze interviews een prachtige aanvulling zijn op de reeds eigen collecties van het stadsarchief van Sint-Truiden.

 

 

 

 

 

“Na Gelinden, Zepperen, het centrum van Sint-Truiden en Halmaal, was nu Aalst aan de beurt.
De interviews voor Aalst werden door mevrouw Marleen Lowet, mevrouw Rita Coelmont, de heer Luc Adons en de heer Dany Schoebrechts afgenomen.
Voor de inhoudelijke beschrijving van de interviewfragmenten zorgde mevrouw Gilberte Moers en haar echtgenoot, de heer Roger Thijsens, scande en ordende de ingezamelde foto’s. Beiden stelden eveneens de tentoonstelling op.”, zegt burgemeester
Ludwig Vandenhove.

 

 

“Met dit initiatief ‘Hallo Micro…! Truienaars vertellen hun levensverhaal’ zetten wij de initiatieven verder waarmee we zoveel mogelijk buurten, dorpen - voormalige deelgemeenten van de stad Sint-Truiden - aan bod laten komen.”, zegt schepen van het stadsarchief
Els Sneijers.

 

 

“Samen met de erfgoedcel doen we er alles aan om op die manier het verleden zo dicht mogelijk bij de burgers te brengen.”, vult
Ludwig Vandenhove aan.

 

 

Zie onder andere ook de teksten ‘Erfgoeddag 2011 rond ‘Armoe Troef’ groot succes in Sint-Truiden!’ van 8 mei 2011, ‘Tentoonstelling ‘STVV...vroeger en nu’ groot succes!’ van 8 november 2011 en ‘HALLO MICRO…! Truienaars vertellen hun verhaal in Halmaal’ van 6 december 2011 op deze website.

 

 

Hierover is onder andere een artikel verschenen in Het Nieuwsblad van woensdag 30 mei 2012.