‘Kiezen voor Kunst’ in Wilderen

Het voorbije weekend sloeg ‘Kiezen voor Kunst’ zijn tenten op in de gemeenschapsbasisschool ‘de Zonnebloem’, Zoutleeuwsesteenweg 135 te Wilderen (Sint-Truiden).

Het was na Sint-Truiden en Zepperen de 3e locatie in de editie 2011-2012.
In het weekend van vrijdag 1 tot en met zondag 3 juni 2012 volgt de deelgemeente Aalst (gemeentelijke feestzaal Aalst, Aalst-Dorp 25)
.

Tot nu toe hebben bij deze uitgave in het totaal al 25 kunstenaars deelgenomen (Sint-Truiden 7, Zepperen 10 en Wilderen 8).

 

 

 

De formule ‘Kiezen voor Kunst’ blijft succes hebben.”, zegt initiatiefnemer en burgemeester
Ludwig Vandenhove. “Het biedt Curieus bovendien als culturele organisatie de mogelijkheid om in alle kerkdorpen van Sint-Truiden actief aanwezig te zijn.”

 

 

“Kunstenaars krijgen de mogelijkheid om laagdrempelig hun werken tentoon te stellen, maar ook om (onderling) contacten te leggen en zo bijkomende, nieuwe inspiratie op te doen.
Dat dit laatste belangrijk is, blijkt uit het gegeven dat een aantal kunstenaars bij elke editie meedoen, maar telkens op een andere locatie. Bovendien bezoeken de meeste deelnemers de tentoonstellingen op alle plaatsen, ook op diegene, waar ze zelf niet aan deelnemen.”

 

 

De deelnemers in Wilderen waren Jeanine Dacos, Lieve Devriendt, Kate Laskowska, Juliette Prouvé, Sandra Vandepoel, Pieter Delbeke, Nanyo Nanev en Kris Van Eeckhout.

 

 

Een aantal kunstenaars hebben zich laten inspireren door het succes van de film ‘Rundskop’.

 

 

 

 

 

“Bedankt aan alle deelnemende kunstenaars, de talrijke bezoekers, directeur Mady Heusdens voor het ter beschikking stellen van de school en aan gemeenteraadslid Hilde Cops-Visser en raadslid van het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn (OCMW) en Curieus-voorzitter
Ann Knaepen voor hun weer vele werk.”, besluit
Ludwig Vandenhove.

 

 

Zie de websites http://sint-truiden.s-p-a.be/kalender/kiezen-voor-kunst-3, www.curieus.be, http://www.lezzl.com en www.kvkonline.be.

 

 

Zie onder andere de tekst ‘Nieuwe editie van ‘Kiezen voor Kunst’ in Sint-Truiden’ van 6 december 2011 op deze website.

Over dit item is een artikel verschenen in Het Belang van Limburg van zaterdag 10 maart en zondag 11 maart 2012 en in de Passe-Partout van woensdag 14 maart 2012.