‘Mijn Restaurant!’

“Natuurlijk ben ik blij dat de Vlaamse Televisiemaatschappij (VTM)-serie ‘Mijn Restaurant’ neerstrijkt in Sint-Truiden.
Dit is andermaal een goede promotie voor de stad Sint-Truiden.
Als je dezelfde zendtijd via televisie moet ‘kopen’, is dit onbetaalbaar voor een stad als Sint-Truiden.”, aldus burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

 

Het pand waarin ‘Mijn Restaurant’ gevestigd is/plaatsvindt, is gelegen in de Diesterstraat, in het zogeheten Bogaardenklooster uit de 17e eeuw.
Het gaat om een historisch en beschermd gebouw, hetgeen een belangrijke symboliek voor onze stad heeft, vermits ons imago als monumentenstad, naast fruitstad en evenementenstad, precies één van de punten is, waarrond we ons profileren.

 

De Limburgse deelnemers zijn mevrouw Ann Peeters uit As en de heer Tom Paumen uit Maaseik.
Op donderdag 29 januari 2009 heeft Ludwig Vandenhove hen als burgemeester officieel de sleutels van het pand overhandigd.

 

 

 

 

 

“Bij die gelegenheid heb ik Ann en Tom een mand met typische streekproducten (met en rond fruit) overhandigd en heb ik hen aangeraden om zoveel mogelijk gerechten klaar te maken op basis van deze streekproducten. Op die manier kunnen ze zich op een originele manier onderscheiden van de andere deelnemers en bovendien wordt zo ons fruit nog eens extra in de kijker gezet.

 

 

Ik hoop dat deze VTM-serie druk bekeken zal worden en dat Limburg, Haspengouw en Sint-Truiden laten zien dat ze écht een Limburggevoel hebben door Ann en Tom maximaal te steunen.”, aldus Ludwig Vandenhove.