‘Prijsuitreiking’ bij de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken!

Op maandag 23 augustus 2010 werden er weer prijzen uitgedeeld in het politiehuis in Sint-Truiden.

 

 

“Om de laagdrempeligheid van de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken te verhogen, wordt er onder andere regelmatig een quiz of een wedstrijd georganiseerd voor alle inwoners van de 3 gemeenten. Zo leren ze de werking van de politiediensten (nog) beter kennen.”, aldus burgemeester en voorzitter van het politiecollege en de politieraad Ludwig Vandenhove.

 

 

 

 

De prijsuitreiking nu had betrekking op de schietwedstrijd tijdens het opendeurweekend van het politiehuis van zaterdag 26 en zondag 27 juni 2010, een vragenlijst rond het gedrag en het omgaan met honden in de politiekrant van juni 2010 en gratis filmtickets, die konden gewonnen worden naar aanleiding van het initiatief ‘Film in de wijk’ dat vorig jaar opgestart is in de wijk Steenoven.
Dit laatste project wordt positief onthaald door alle buurtbewoners waar het plaatsvindt. Daarom wordt er overwogen om het volgend jaar, in het kader van het stimuleren van het sociaal contact in buurten en wijken, nog uit te breiden.
Het gaat om filmvertoningen in openlucht op een groot scherm.
Dit jaar waren opnieuw de wijk Steenoven, Wilderen (aan de kerk), Zepperen (Remaclusstraat) en Gingelom (Den Kulter) en Nieuwerkerken (Wouterveld) aan de beurt.

 

 

“Zo’n prijsuitreiking biedt ook steeds de kans aan de winnaars en hun familie om het politiehuis te bezoeken op een ogenblik dat ze de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken niet nodig hebben voor het één of ander voorval.”, besluit
Ludwig Vandenhove.