“Dronevalley”

“Ik hoop dat dronevalley doorgaat.”, zegt gedeputeerde Ludwig Vandenhove. “Maar dossiers aankondigen, die nog in de kinderschoenen staan, is daartoe niet de geschikte methode.

En dan elke keer het Strategisch Actieplan voor Limburg in het Kwadraat (SALK) erbij sleuren.
Voor sommigen is dat blijkbaar een wondermiddel.”

Het volledige persbericht vindt u hieronder.

De huid niet verkopen voor de beer geschoten is!

“Het gezegde is duidelijk.”, zegt sp.a–gedeputeerde Ludwig Vandenhove. “Maar blijkbaar kennen/weten CD&V (burgemeester Veerle Heeren) en Open Vld (schepen Pascal Vossius) in Sint-Truiden dat niet.”

“Ik heb het over de spectaculaire aankondiging van ‘dronevalley’ op het voormalig militair domein in Brustem (Sint-Truiden) op donderdag 20 februari 2014 in de tent op de Groenmarkt, die er geplaatst is voor carnaval (is dat misschien het verband?).
Op zijn zachtst uitgedrukt, is dit nieuws erg voorbarig.

Dit dossier staat ‘in zijn kinderschoenen’.
Ik kan het weten, want ik heb het aangebracht.
Voor de rest zeg ik er niets over.

Iedereen in de bedrijfswereld, maar ook in de politiek (alleszins ‘normale’ politici), weet dat vertrouwelijke gesprekken al kenbaar maken vooraleer er ook maar enig concrete garantie op realisatie is, de beste manier  is dat het project uiteindelijk niet doorgaat en/of dat geïnteresseerde partners afhaken.  En toch doet de huidige meerderheid in Sint-Truiden dit weer, ondanks ‘de waarschuwing’ van de Limburgse Reconversiemaatschappij (LRM).

Maar ik stel ook  vast dat algemeen directeur Stijn Bijnens het niet nodig acht om publiek afstand te nemen van Veerle Heeren en Pascal Vossius na zulke verklaringen, die enkel de bedoeling hebben in de pers te komen, niet om concrete projecten of te werkstelling te realiseren.

Nog dit: in elk dossier wordt er tegenwoordig het Strategisch Actieplan voor Limburg in het Kwadraat (SALK) bijgehaald, net alsof het over een tovermiddel gaat.
Zouden collega’s–politici en zeker zogeheten werkgeversorganisaties eens niet wat voorzichtiger zijn vooraleer dat toverwoord bijna elke keer te gebruiken (te misbruiken?).
Het moet telkens bijna overkomen als een dolk in de rug voor de Ford-arbeiders, die hun werk verliezen.

Ik draai inmiddels meer dan 20 jaar mee in de actieve Limburgse politiek.
Ik stel vast dat sommige collega’s-politici, die nochtans al jaren op het voorplan meespelen, nu kwistig gebruik maken van de analyse van de expertengroep en professor doctor Herman Daems en vergeten dat dit eigenlijk ook op hen slaat. En ook voor hen is SALK ineens een tovermiddel.
Hetzelfde geldt nog des te meer voor een aantal werkgeversorganisaties of hun vertegenwoordigers.

Laat ons ‘vechten’ voor elke nieuwe arbeidsplaats in Limburg.
Het zal nodig zijn.
Aan grote verklaringen hebben al die Limburgers zonder echt toekomstperspectief niets.”

 

Zie onder andere  Vandenhove gooit bommetje op Economisch Limburg. www.madeinlimburg.be, 24-02-2014. Gedeputeerde Vandenhove: “Huid niet verkopen voor beer geschoten is”. www.limburg-actueel.be, 24-02-2014. Nog lang geen sprake van Drone Valley. TVL-journaal, 24-02-2014. Vandenhove haalt SALK onderuit. Het Belang van Limburg, 25-02-2014, p. 1. "SALK is geen tovermiddel". Het Belang van Limburg, 25-02-2014, p. 25. Radio2-middagjournaal, 25-02-2014.

Zie ook Ontslagen werknemers van Ford Genk en toeleveranciers staan voorop van 21-01-2013 op deze website.