“Verkeersveiligheid is één zaak, prostitutie is een andere zaak”

Dat zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove in een kort interview in De Morgen van maandag 3 juni 2013 in verband met de situatie op de Luikersteenweg (Chaussée d’Amour) in Sint-Truiden.

Hieronder vindt u de volledige quote:
Oud-burgemeester Ludwig Vandenhove (sp.a) bekijkt de zaken tegenwoordig als oppositieleider en zegt hooglijk verbaasd te zijn. “Verkeersveiligheid is één zaak, prostitutie is een andere zaak”, zegt hij. “Men zou ook de toegelaten snelheden verder kunnen verlagen. Men is hier van een mug een olifant aan het maken. We hebben destijds betonnen wegversperringen aangelegd op die plek. Je kunt niet tot in het eindeloze muren blijven bouwen.”
Het college kondigt ook GAS-boetes aan voor al te schaars geklede meisjes. “Niks nieuws”, schampert Vandenhove. Dat deed het vorig college ook al, zij het enkel als bordeelhouders hun meisjes de straat op stuurden en zo automobilisten in verwarring brachten.”

Voor mij is dit nog maar eens een bewijs dat politici veel te vaak korte termijnbeslissingen nemen, die helemaal niet kaderen binnen een globale visie op  diverse beleidsvlakken.”, besluit Ludwig Vandenhove.

Zie ‘Ventweg’ voor Truiense bordeelbezoekers, De Morgen, 3 juni 2013, p.8.

Zie ook Dit is bijna lijkenpikkerij! van 18 mei 2012 en Prostitutie is één zaak, verkeersonveiligheid een andere! van 15 mei 2013 op deze website.