“Voortaan zoals in privé: werken voor het loon”

Ja, dat zei Open Vld-voorzitter van het openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn (OCMW) in Sint-Truiden Pascy Monette bij de officiële opening van het nieuw Sociaal Huis (1).

En nog: ”Geen ontslagen, maar er moet gewerkt worden.” (1)

“Wat een blamage voor al die personeelsleden, die al jaren goed werk leveren voor de Sint-Truidense bejaarden, kansarmen, etc.”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

“Ik ben geen hypocriet en geef toe dat, toen wij als sp.a de meerderheid vormden met Open Vld, er  politieke afspraken gemaakt werden over tijdelijke aanstellingen in het OCMW. En Open Vld had er meer dan ons en doet nu wellicht hetzelfde met de CD&V.

‘De eigen personeelsleden’ van Open Vld en van Pascy Monette zullen graag horen dat ze niet goed en/of hard genoeg werken.

Eind vorig jaar slaagde diezelfde OCMW-voorzitter er nog in om iemand te bevorderen, die nochtans niet geslaagd was in een examen waarvoor een extern bureau ingeschakeld was.
Een echte politieke benoeming! En dan van die uitspraken.
Zie Akkoord met sp.a-fractie van 3 januari 2013 op deze website.

“Net alsof de privé-sector altijd zaligmakend is.”, aldus Ludwig Vandenhove.

“Deze uitspraken zijn gratuit” zeggen een aantal andere Limburgse OCMW-voorzitters (2).

“Na een aantal ook ‘echt domme’ uitspraken van Pascy Monette in de verkiezingscampagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 14 oktober 2012, onder andere over de verkoop van gronden op het voormalig militair domein in Brustem aan concertorganisator Herman Schuermans, heeft Open Vld hem minder of niet meer laten communiceren met de media. Misschien moeten ze dat nu eveneens doen.”, besluit Ludwig Vandenhove.
Zie Private belangen! van 29 september 2012 op deze website.

Nog dit: de bouw van dit Sociaal Huis, net zoals van het nieuwe woonzorgcentrum ’t Meilandt, is er enkel kunnen komen dankzij sp.a, die hiervoor enkele malen fors tegen CD&V en Open Vld (vooral Roland Duchatelet) is moeten ingaan. Wat is het geheugen toch kort? 

  1. "Geen ontslagen, maar er moet gewerkt worden", Het Belang van Limburg, 5 juli 2013, p.22
  2. “Deze uitspraken zijn gratuit”, Het Belang van Limburg, 6 juli 2013, p.36

 

Zie ook Is er teveel overheidspersoneel? van 16 april 2013 op deze website.