1 dag aan het werk bij de vzw AKSI

Op woensdag 26 augustus 2020 liep Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove zomerstage bij de vzw ArbeidsKansen door Sociale Integratie in Ulbeek (Wellen), Ulbeekstraat 21.
De bedrijfsstage kaderde in het jaarlijks initiatief van werkgeversorganisatie VOKA (Vlaams netwerk van ondernemingen), waarbij politici één dag kunnen meedraaien in een bedrijf.

Een interessante en leerrijke dag”, zegt Ludwig Vandenhove.
Ik heb nog maar eens kunnen ervaren welke meerwaarde een sociaal economieproject kan bieden. Maar ook welke inspanningen er moeten gedaan worden om het geheel draaiende te houden met zulke specifieke doelgroepen.

“In de voormiddag kreeg ik eerst toelichting van gedelegeerd bestuurder Ann Debock over de werking en de diverse activiteiten van de vzw AKSI.
Vervolgens ging ik zelf mee aan de slag bij het woonzorgteam bij een alleenwonende vrouw met een handicap in Sint-Truiden: de haag snoeien en het groen opruimen.
Echte handenarbeid: ik voelde het al onmiddellijk aan mijn zwakke rug.
Tijdens de middag was er een heerlijke lunch op zijn Irakees.
In de namiddag kwam ik in de keuken terecht.
Eerst maakten we de traditionele lekkere appeltaart van de Bottelarij, daarna kaasvlechtjes.
Tot slot wat gezellig netwerken, terrassen met collega Vlaams volksvertegenwoordiger Els Robeyns, die mij als burgemeester van Wellen kwam begroeten en Johann Leten en Kris Claes van VOKA Limburg.

Weer van alles bijgeleerd en een aantal nieuwe, interessante mensen leren kennen.
Bedankt aan Ann en haar hele team voor de fijne dag.
Moe, maar voldaan!”

  • Zie onder andere ook ‘Zomerstage’ van zaterdag 15 augustus 2020 op deze website.   
     
  • Foto's: Jan Cortoos & VOKA zomerstage op de Facebookwebsite van De Bottelarij.