11e kabouterfeest groot succes!

Op donderdag 10 mei 2012 werd voor de 11e maal het kabouterfeest georganiseerd door de stedelijke jeugddienst van de stad Sint-Truiden.


Om en bij de 750 kleuters uit 37 verschillende klasjes uit diverse scholen genoten een ganse dag van allerlei activiteiten in en om het kabouterbos in de omgeving van jeugdcentrum ‘de Tochtgenoot’.

“Dit kabouterfeest is écht iets om fier op te zijn.”, aldus schepen van Jeugd
Els Sneijers/> en burgemeester
Ludwig Vandenhove/>. “En ondanks alle figuurtjes in computergames, uit de media, in televisieprogramma’s, etc. blijven kabouters met hun traditionele verhalen de favorieten van de kinderen.”

Dit jaar konden de kinderen samen met de andere kabouters, onder andere het kabouterlied zingen, kabouterschminken, op de springkastelen spelen, smullen, luisteren naar de vele vertellers… en tijdens het feest kregen de kinderen nog een fijne verrassing.

Van elke klas is er, zoals elk jaar, een foto gemaakt samen met de kabouter(s).
Deze foto’s zullen in de loop van de komende weken aan alle scholen bezorgd worden.

“Heel de omgeving rond ‘de Tochtgenoot’ en het kabouterbos blijft een sterk onderschatte ruimte in de stad Sint-Truiden.
Wij moeten er nog meer aan werken dat ze bekend wordt voor de Truienaren in het algemeen en de kinderen in het bijzonder”, aldus burgemeester Ludwig Vandenhove.