12e editie Trudo Cup groot succes!

Tijdens het Pinksterweekend van zaterdag 26 en zondag 27 mei 2012 heeft de Koninklijke Voetbalclub (KVK) Zepperen voor de 12e maal, onder een stralende zon, de Trudo Cup georganiseerd.

“Het blijft mij als politicus een groot plezier doen als ik zie dat initiatieven, waar ik mee aan de basis van gelegen heb, blijven bestaan.”, zegt burgemeester Ludwig Vandenhove. 

 

“Alles is begonnen toen ik in 1995 pas burgemeester geworden was en ik bezoek kreeg van mijn inmiddels overleden goede vriend Willy Closset, die mij in contact bracht met ex-voetballer Peter Ressel van ‘Euro-Sportring’.” 

 

“Ik vind dit gewoon schitterend als je zoveel kinderen en jongeren van diverse nationaliteiten ziet voetballen: dit is nog echte sport. Bovendien legt het voor mij nog maar eens de grote contradictie bloot tussen het voetbal in eerste klasse dat ‘puur commerce’ is geworden en de plaatselijke en regionale clubs, waar elke dag talrijke vrijwilligers moeten paraat staan om activiteiten te organiseren, die voldoende geld genereren om deze verenigingen leefbaar te houden.”, aldus Ludwig Vandenhove.

 

 

Mede dankzij het kunstgrasveld van het samenwerkingsverband FC Hesbania en de stad Sint-Truiden in Zepperen, dat op woensdag 26 oktober 2011 officieel ingehuldigd werd, konden dit jaar alle wedstrijden in Zepperen zelf gespeeld worden.

 

Met dit kunstgrasveld, samen met dat op Nieuw Sint-Truiden, biedt het stadsbestuur van Sint-Truiden een bijkomende oplossing voor de jeugdspelers van de verschillende clubs van FC Hesbania, die in nu nog meer optimale omstandigheden hun favoriete sport kunnen beoefenen en dit 365 dagen per jaar.

 

 

Ik heb in 1995, vlak na mijn aantreden als burgemeester, het initiatief genomen voor het project FC Hesbania.
Het project heeft als doel de provinciale voetbalclubs onderling en de Koninklijke Sint-Truidense Voetbalvereniging (KSTVV) op het vlak van jeugdwerking zo goed mogelijk te laten samenwerken.
KSTVV is spijtig genoeg nooit echt geïnteresseerd geweest in dit project.
Het is zoals zoveel clubs uit eerste klasse: er wordt veel gepraat over een jeugdbeleid, maar ‘op het veld’ zie je er weinig van.

 

 

 

 

 

Hieronder vindt u het integrale voorwoord van schepen Bert Breesch en Ludwig Vandenhove voor de brochure, die KVK naar aanleiding van deze 12e editie van de Trudo Cup heeft gepubliceerd.

 

 

Beste sportvrienden

 

 

Sinds ons aantreden op 1 januari 1995 heeft het stadsbestuur van Sint-Truiden sport in het algemeen en sport voor specifieke doelgroepen in het bijzonder (bijvoorbeeld jeugd) tot één van haar topprioriteiten in het sportbeleid gemaakt.
De Trudo Cup met deelname van heel wat jeugdvoetbalploegen, uit binnen- en buitenland, past hier perfect in.

 

 

De Trudo Cup, vroeger onder de naam Canary Cup, werd voor het eerst georganiseerd in 1995 door de stad Sint-Truiden in samenwerking met de Koninklijke Sint-Truidense Voetbalvereniging (KSTVV) en Euro-Sportring en is nadien overgenomen door de Koninklijke Voetbalclub (KVK) Zepperen.
Inmiddels is KVK Zepperen met deze Trudo Cup reeds aan zijn twaalfde editie toe. 

 

 

Dit Pinksterweekend wordt sportcentrum ‘Het Dekken’, dit keer met het nieuwe kunstgrasveld, de enige locatie voor de Trudo Cup.
Mede dankzij dit kunstgrasveld kunnen dit jaar alle wedstrijden in Zepperen zelf gespeeld worden.


Het deelnemersveld van de twaalfde editie van de Trudo Cup is alweer indrukwekkend met een 35-tal verschillende ploegen, die strijden voor de hoogste eer.
Alle leeftijdscategorieën, van pré-miniemen tot juniors, zijn op dit tornooi vertegenwoordigd.
Net als bij de vorige editie zijn dit jaar vooral teams uit Duitsland en Nederland goed vertegenwoordigd.

De Trudo Cup wordt op deze manier niet enkel een sportief evenement, maar zorgt er voor dat onze stad tot ver buiten onze stadsgrenzen bekend wordt.

 

 

Dit schitterend internationaal jeugdtornooi is een mooi voorbeeld van een positieve samenwerking tussen de club KVK Zepperen, Euro Sportring en het stadsbestuur van Sint-Truiden.

 

De organisatie zet jaarlijks een kwaliteitstoernooi op poten waarbij de verschillende vrijwilligers zich een volledig weekend inzetten om het alle gasten uit binnen- en buitenland naar hun zin te maken.
Wij wensen de organisatoren en de vele vrijwilligers hiervoor van harte te feliciteren en wij twijfelen er dan ook niet aan dat ook deze prestigieuze Trudo Cup opnieuw zal uitgroeien tot een groot succes.

 

 

Tot slot wensen wij alle deelnemers een sportief en succesvol verloop van dit tornooi toe.

 

 

Bert Breesch
schepen van sport

 

 

Ludwig Vandenhove
burgemeester

 

 

Zie onder andere ook de teksten ‘11e editie Trudo Cup groot succes!’ van 14 juni 2011 en ‘Sportieve Truienaar = gezonde Truienaar!’ van 18 februari 2012 op deze website.