2.218,24 EUR voor Hoorn van Afrika

Het afgelopen weekend (tijdens de zaterdagmarkt en zondag tijdens de sport- en ballonhappening) zamelden het Rode Kruis van de afdeling Sint-Truiden en de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking van Sint-Truiden (GROS) samen geld in voor noodhulp aan de Hoorn van Afrika.
De geldinzamelactie bracht in totaal 2.218,24 EUR op.

Het geld wordt rechtstreeks overgemaakt aan de hulpprogramma’s van het Internationale Rode Kruis in Oost Afrika, waar 12 miljoen mensen slachtoffer zijn geworden van hongersnood door de aanhoudende extreme droogte.

Burgemeester Ludwig Vandenhove, tevens bevoegd voor ontwikkelingssamenwerking:”Ik wil alle vrijwilligers, die hebben meegeholpen, van harte bedanken en proficiat wensen. Ook wil ik alle bezoekers en inwoners bedanken voor hun giften.
Het is de eerste maal dat het Rode Kruis en de GROS op deze wijze de handen in mekaar slaan en het resultaat mag er zijn.”

 

 

De campagne is nog niet afgelopen.
In verschillende Sint-Truidense handelszaken zijn collectebussen geplaatst om de komende weken nog geld in te zamelen.
Door een sms te versturen naar het nummer 4666 met als boodschap ‘RK’ wordt één euro overgemaakt.
Doneren kan op rekeningnummer 000-0000053-53 met vermelding ‘droogte Afrika’.
Giften vanaf 40,00 EUR zijn fiscaal aftrekbaar.

Voor meer informatie over de acties van het Rode Kruis in Oost-Afrika en de besteding van de ingezamelde gelden kan u terecht op de website www.rodekruis.be.