2e geogids Sint-Truiden is een feit!

Op donderdag 18 november 2010 werd de 2e geogids, die ditmaal het centrum van Sint-Truiden belicht - het ‘oorspronkelijke’ Sint-Truiden zonder de randgemeenten, die er na de fusies zijn bijgekomen - officieel voorgesteld.

“Deze geogids vormt een perfecte aanvulling op de editie, die vorig jaar is uitgegeven onder de titel ‘Sint-Truiden Rondom’.
De cultuur-, erfgoed-, monumenten- en natuurliefhebbers hebben nu een globaal overzicht over wat de stad Sint-Truiden op al deze vlakken te bieden heeft.”, zegt burgemeester en initiatiefnemer Ludwig Vandenhove.

 

 

 

 

“Dit is werken op (half) lange termijn en Sint-Truiden verder uitbouwen op basis van die nu al sterke punten. Daarom vind ik het ook bijzonder spijtig dat professor doctor Pierre Diriken deze publicatie in eigen beheer heeft moeten uitgeven ondanks de belofte vorig jaar van mij (en het stadsbestuur) dat wij, net als ‘Sint-Truiden Rondom’, deze voor onze (financiële) rekening zouden nemen.
Naar aanleiding van de begroting 2010 vonden CD&V en Open VLD deze uitgave niet meer nodig en nuttig.
Spijtig: voor mij nog maar eens het bewijs van gebrek aan visie!”

 

 

Zie de tekst ‘Dankzij Lijst Burgemeester (sp.a - Groen!) blijft de stad Sint-Truiden bestuurbaar!’ van 24 november 2010 op deze website.

 

 

 

 

Zie onder andere de tekst ‘Geogids Sint-Truiden Rondom officieel voorgesteld!’ van 19 april 2009 op deze website.

 

 

Zie de website www.geogidsen.be.