30e kampioenenviering stad Sint-Truiden

Op vrijdag 16 november 2012 werden al voor de 30e keer de sportkampioenen van de stad Sint-Truiden gehuldigd door de stedelijke sportraad, de sportdienst en het stadsbestuur.

Naar aanleiding van die gelegenheid heeft professor doctor Valère Stijnen andermaal een mooie powerpoint gemaakt met herinneringen uit de afgelopen 30 jaar.
Zie de teksten ‘Succesvolle 1 meiviering in Sint-Truiden’ van 6 mei 2011 en “Viering 90 jaar Socialisme Sint-Truiden succes!” van 7 mei 2012 op deze website.

Alle nog in leven zijnde personen, die ooit één van de speciale sportprijzen gewonnen hebben, werden op het podium geroepen.

Zoals elk jaar, werden er heel wat trofeeën uitgereikt.

 

Sportploeg van het jaar werd Biljart Lounge en sportclub van het jaar tennisclub De Born.
Sportvrouw van het jaar werd Christine Burghardt (reddend zwemmen) en sportman van het jaar Pascal Budo (poolspeler).

Schepen van sport Bert Breesch, voormalig schepen van sport Johnny Vangrieken en burgemeester Ludwig Vandenhove waren aanwezig op de kampioenenviering.

“Deze kampioenenviering is het beste bewijs dat het sportbeleid van de stad Sint-Truiden - sport in de breedte - perfect combineerbaar is met goede atleten en beoefenaars en kwaliteit.”, zegt burgemeester Ludwig Vandenhove.

Zie onder andere de tekst “Kampioenenviering” van 22 oktober 2011 op deze website.

Hierover is een artikel verschenen in Het Nieuwsblad van maandag 19 november 2012 en in de Weekkrant van woensdag 19 december 2012.