3de editie Netwerkmoment Vrijwilligers Limburgse Dierenasielen

Op vrijdag 23 maart 2018 vond de 3de editie van het Netwerkmoment Vrijwilligers Limburgse Dierenasielen plaats in het provinciehuis.

“Het was weer ‘volle bak’”, zegt gedeputeerde van Dierenwelzijn Ludwig Vandenhove.
Waar zouden het dierenwelzijn en de dierenasielen in Limburg staan zonder die vrijwilligers?

Na een korte inleiding van Ludwig Vandenhove kwamen Riet Abrahams van de vzw Beestig Wijs over het pilootproject ‘Mens en dier helpen’ en Carine Vernaillen, inspectrice Dierenwelzijn van de Federale Overheidsdienst (FOD) Volksgezondheid aan het woord.

“Twee actuele onderwerpen”, aldus Ludwig Vandenhove.
“Er is steeds meer armoede, dat horen we elke dag via de media. Er zijn bijvoorbeeld nog nooit zoveel Limburgers geweest die leven van de voedselbank. (1) En daar zijn eveneens heel wat gezinnen en personen bij die één of meerdere huisdieren hebben.
Aan de handhaving van inbreuken op het dierenwelzijn kan nog veel gebeuren.
Vooral de uitbouw van een dierenpolitie in alle politiezones kan hierin, naast het inschakelen van meer inspecteurs vanuit de Vlaamse gemeenschap, een belangrijke rol in spelen.

Met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen zullen wij vanuit de provincie Limburg een aantal suggesties doen aan alle politieke partijen die kandidaten leveren, met een aantal punten die elke gemeente qua dierenwelzijn minimaal zouden moeten realiseren.”

Hieronder vindt u de tekst die Ludwig Vandenhove gebruikte voor zijn korte toespraak.  (1) 11.254 Limburgers leven van Voedselbank. Het Belang van Limburg, 23-03-2018, p. 1. We bereiken nog altijd maar 1 op de 10 armen. Het Belang van Limburg, 23-03-2018, p. 6.

Zie ook Limburgse dierenasielen houden hoofd boven water dankzij provinciale steun van 21-12-2017, Handboeken voor dierenasielen van 23-05-2017 en 2de editie Netwerkmoment Vrijwilligers Limburgse Dierenasielen van 13-03-2017 op deze website.

Foto’s: Eddy Willems

Tags: