3e maal Miss Fruit Belgium & Ambassadrice Sint-Truiden

Op dinsdag 28 februari werden de 11 nieuwe kandidates voor de verkiezing Miss Fruit Belgium & Ambassadrice Sint-Truiden officieel voorgesteld aan de pers.


De verkiezing vindt plaats op zaterdag 31 maart 2012 in/> de sporthal Jodenstraat.
Shalimar Abbiusi staat dan haar kroontje van Miss Fruit Belgium & Ambassadrice Sint-Truiden af aan de nieuwe miss.

“Als burgemeester van Sint-Truiden sta ik volledig achter een dergelijke organisatie.
Het is een goede combinatie van een plezante en een leerrijke ervaring voor deze meisjes.”, zegt burgemeester Ludwig Vandenhove.

“Het is een beetje spijtig dat sommige meisjes op deze leeftijd al eerder (zouden) meedoen voor de prijzen dan voor ‘de fun’. Na afsluiten van de schrijvingsdatum hebben 2 meisjes zich bijvoorbeeld nog willen inschrijven toen ze vernomen hebben dat de winnares van garage Merinsky, als hoofdprijs, tot op het einde van het jaar een auto ter beschikking krijgen.”

“Wij hadden als stad 'de luxe’ om 2 missverkiezingen te hebben.
Dat is nu spijtig genoeg niet meer zo door het wegvallen van de Miss STVV-verkiezing .”, besluit Ludwig Vandenhove.

Hieronder vindt u het integrale voorwoord voor de informatiebrochure van de hand van Filip Moers, afgevaardigde namens de stad Sint-Truiden in de organisatie van 'Miss Fruit Belgium en Ambassadrice Sint-Truiden' en burgemeester Ludwig Vandenhove.

Geachte mevrouw
Geachte heer
Beste lezer

Op zaterdag 31 maart 2012 wordt voor de 3e maal Miss Fruit Belgium & Ambassadrice Sint-Truiden in de sporthal Jodenstraat - net zoals bij de eerste editie - verkozen.

De kandidates voor 2012 doen het uitstekend!
Op de diverse evenementen in onze stad waren ze de voorbije weken steeds present.
Als ambassadrices van ons lekker Belgisch fruit en van Sint-Truiden, de fruitstad bij uitstek, lopen ze geregeld in de kijker en doen ze op die manier heel wat kennis en ervaring op.

Als afgevaardigde schepen namens de stad Sint-Truiden in deze organisatie en als burgemeester staan wij volledig achter dit evenement, dat onze streek in het algemeen en onze stad in het bijzonder mee promoot. Vorig jaar gebeurde dit letterlijk tot in China toen Shalimar Abbiusi - de uitredende Miss - werd verkozen als Miss Friendship bij de prestigieuze internationale verkiezing van Miss Tourism International Queen of the Yearin China.

Wij hopen alvast dat de nieuwe Miss Fruit Belgium & Ambassadrice Sint-Truiden ons lekker fruit, onze stad en onze mooie fruitstreek eveneens een warm hart toedraagt.
De organisatoren en medewerkers wensen wij alvast van hart proficiat.

De Miss kandidates kennen wij alle succes toe maar uiteindelijk geldt ook bij deze verkiezing het motto ‘deelnemen is belangrijker dan winnen’.

Filip Moers
schepen                                                                      


Ludwig Vandenhove
burgemeester

Zie ook de website: www.missfruitbelgium.be.

Zie onder andere ook de teksten ‘11 kandidates dingen naar kroontje Miss Fruit Belgium’ van 16 maart 2011 en ‘Truienaar Tim Wellens wint in Brustem!’ van 29 februari 2012 op deze website.