4 000 euro schulden per persoon...

Sinds januari 2005 kan u op deze website regelmatig een cartoon vinden, die gebaseerd is op een actuele politieke of maatschappelijke gebeurtenis, waarbij Ludwig Vandenhove zelf betrokken is en/of waarover hij zijn mening geeft.

Cartoonist Dré Mathijs laat zijn verbeelding de vrije loop en zorgt ervoor dat de gebeurtenis wat meer in het oog springt.

4 000 euro schulden per persoon...

"De totale schuld van de stad Sint-Truiden delen door het aantal inwoners: bij het einde van deze legislatuur eind 2018 zal elke inwoner 4 000 euro schulden hebben.
Bij het begin van de legislatuur (begin 2013) was dit nog (maar) 1 700 euro per Truienaar", zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

"De CD&V-Open VLD-meerderheid heeft dus 'goed gewerkt', de stadskas leeggemaakt.
Het geld kan blijkbaar niet op.

En zeggen dat deze coalitie aangetreden is onder het motto van 'dat het geld opgedaan was door de Socialisten en dat er veel teveel stadspersoneel was'.
Het tij is snel gekeerd.

De nieuwe bestuursploeg na de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 14 oktober 2018 zal heel wat puin moeten ruimen.

Er is veel ongenoegen bij de bevolking over het beleid van de afgelopen 5 jaar, dat is alleszins wat ik samen met de sp.a -collega's hoor als ik onder de bevolking ben.
Teveel niet-noodzakelijke openbare werken, de toenemende leegstand in het stadscentrum, talrijke evenementen, die veel geld kosten, niet bezig zijn met de echte problemen van de burger, etc.  Maar de tijd kort af.
Nog iets meer als een jaar en ze kunnen hun stem in het kieshokje duidelijk maken."

Zie ook  Begroting 2016 stad Sint-Truiden  van 23-12-2015 en Voor een zwembad, niet voor dit zwembad! van 30-08-2017 op deze website.

.