4 burgemeesters voor gouden echtpaar!

Zaterdagavond 26 september 2009 iets na 18.00 uur: grote verrassing in café ‘Den Haspel’ in de deelgemeente Runkelen in Sint-Truiden.

Burgemeester-federaal volksvertegenwoordiger
Ludwig Vandenhove/> had zijn 3 collega’s-burgemeesters van Geetbets, Nieuwerkerken en Zoutleeuw en ‘De Boerebloos’ opgetrommeld voor de gouden huwelijksverjaardag van het echtpaar Jenny Hayen en Roger Vandeweyer, uitbaters van het volkscafé.


“Een woord is een woord en ik had dit beloofd aan een aantal vaste klanten.”, zegt Ludwig Vandenhove.

Café ‘Den Haspel’ is uitzonderlijk gelegen op de grens van 4 gemeenten: Geetbets, Nieuwerkerken, Zoutleeuw en Sint-Truiden.
Ik speel al lang met de idee om daarrond iets te organiseren en dit was een ideale gelegenheid om hiertoe een aanzet te geven.
Jenny en Roger waren totaal verrast.
Er zijn al meteen plannen gemaakt om volgend jaar in de zomer een echte activiteit op te zetten rond dit ‘viergemeentenpunt’.”

“Hartelijk bedankt aan de collega’s-burgemeesters Benny Bamps (Nieuwerkerken), Benny Munten (Geetbets) en Rik Dehairs (Zoutleeuw).”, besluit Ludwig Vandenhove.


Egide Lismond/> schreef op 27 september 2009 volgend artikel op www.nieuwsblad.be/Sint-Truiden.

Vier burgemeesters verrassen gouden echtpaar

Sint-Truiden - Het echtpaar Roger Vandeweyer - Jenny Hayen, uitbaters van café Den Haspel in Runkelen, beleefden de verrassing van hun leven. Op de viering van hun gouden bruiloft waren vier burgemeesters aanwezig. De Boerebloos zorgde voor de ambiance.

Truiens burgemeester
Ludwig Vandenhove/> (SP.A) nodigde voor de gouden bruiloft van het echtpaar uit Runkelen ook de collega's Benny Bamps (Nieuwerkerken), Benny Munten (Geetbets) en Rik Dehairs (Zoutleeuw) uit.

Het werd een unieke gebeurtenis en wellicht het begin van de start van activiteiten rond dit viergemeentenpunt.

Het volkscafé ligt op het kruispunt van de vier gemeenten en klanten uit die vier hoeken komen er samen. Dat deden naar aanleiding van de bruiloft ook de burgemeesters en schepenen.

De burgemeester van Sint-Truiden wil volgend jaar samen met zijn collega's een feest organiseren in een spiegeltent. 'Iedereen heeft het steeds maar over het Drielandenpunt in Vaals, waar de landen Duitsland, Nederland en België samenkomen. Het is dan ook echt een toeristische attractiepool. Wij beseffen niet dat we aan het kruispunt aan café Den Haspel in Runkelen in feite met vier gemeenten samenkomen', zegt Vandenhove.

Zie ook de tekst ‘Viergemeentenpunt!’ op deze website.