4e fakkelestafette zeer goed meegevallen

Op vrijdag 9 november 2012 werd voor de 4e opéénvolgende maal de fakkelestafette tussen de oorlogsmonumenten in de diverse deelgemeenten en dorpen van Sint-Truiden georganiseerd.

Deze fakkeltocht is een initiatief van burgemeester Ludwig Vandenhove gebaseerd op de jaarlijkse rondgang van de Nationale Strijdersbond (NSB) (dit jaar plaatsgevonden op zondag 21 oktober 2012) en de fakkelestafette van Weert.

Een bus met oud-strijders en sympathisanten reed van monument tot monument.
Een aantal atleten van de Koninklijke Tochtgenoten Atletiekclub Sint-Truiden (KTACT) legden de laatste honderden meters telkens al lopend af.

Alles begon in Aalst, gevolgd door Bevingen, Velm, Halmaal, Wilderen (’s voormiddags), Melveren en Gelinden (’s namiddags).
Tijdens de middag was er een gezellig etentje in het Grand Café op Stayen en alles werd afgesloten met een kleine receptie in de parochiezaal De Linde in Gelinden.

Op de locaties waar er een school is, was er telkens een delegatie van kinderen aanwezig.
Zij droegen een gedicht voor, zongen een liedje of het Belgisch volkslied of lazen een tekst voor.

“Deze estafette is een goedkope en relatief gemakkelijke formule om kinderen en jongeren in hun eigen omgeving in contact te brengen met de gruwelen van de Eerste en Tweede Wereldoorlog.”, zegt Ludwig Vandenhove.

“Ik wil iedereen bedanken, die op de éne of andere manier heeft meegewerkt om deze activiteit andermaal tot een goed einde te brengen.”

Zie onder andere de teksten ‘1e estafette langs Sint-Truidense oorlogsmonumenten succes!’ van 14 november 2009, ‘Met de nodige creativiteit, innovatie en vooral verantwoordelijkheidszin komen we er wel uit!’ van 14 november 2011 en ‘Fakkelestafette Weert-Brussel-Weert voor de 60e keer in Sint-Truiden’ van 25 september 2012 op deze website.