6.365 dagen … EEN BURGEMEESTER APART

Vandaag ligt de brochure, die burgemeester Ludwig Vandenhove uitgeeft naar aanleiding van zijn 6.365 dagen ‘burgervader’ van Sint-Truiden, in alle brievenbussen van de stad.


“Ik heb, buiten een kort voorwoord, gekozen voor 20 pagina’s foto’s.
Zij zeggen meer dan veel tekst over hoe Sint-Truiden tijdens deze periode veranderd is dankzij de sp.a en mijzelf.”, aldus Ludwig Vandenhove.

  

Hieronder vindt u het voorwoord.

Beste inwoner

6.365 dagen (*) ‘burgervader’ van onze stad Sint-Truiden: het is een hele periode, waarin ik niet het stilgezeten.

Ik ben burgemeester van alle Truienaren en heb Sint-Truiden opnieuw op de kaart gezet en de stad de plaats gegeven, die ze verdient.

Dankbaarheid en fierheid overheersen: het is een eer zo lang burgemeester te mogen zijn van ‘Sint-Truiden, een stad apart’.

Burgemeester zijn, is de mooiste politieke functie die er is en de meest uitdagende.
Mooi, omdat je concreet en snel je plannen gerealiseerd ziet.
Uitdagend, omdat de bevolking verwacht dat je overal bent en dat je op de hoogte bent van de kleinste, soms meest individuele problemen en ze ook oplost.

Deze brochure biedt u aan de hand van een aantal foto’s een overzicht van hoe de stad veranderd is gedurende mijn burgemeesterschap.

Het is slechts een selectie en biedt geen volledigheid qua beleidsdaden en gerealiseerde projecten.

Bedankt aan iedereen, die mij van kortbij of van veraf steunt.

Ik wil na zondag 14 oktober 2012 met veel energie, creativiteit, goede ideeën en visie verderwerken als uw burgemeester.

Uw burgemeester
Ludwig Vandenhove

maandag 4 juni 2012

(*) Nicolas Delgeur is absoluut recordhouder qua aantal dagen burgemeester (van 1830 tot 1831 en vervolgens onafgebroken van 1848 tot 1870), in totaal 22 en een half jaar.