7e feestmaal voor kansarmen op het kasteeldomein Terbiest

Op dinsdag 22 mei 2012 werd aan een 60-tal personen van Sint-Truiden, die het minder goed hebben (kansarmen), al voor de 7e maal een feestmaal aangeboden in de hotelschool op het kasteeldomein Terbiest, Terbiestweg 104.

Burgemeester Ludwig Vandenhove nam hiertoe in 2006 het initiatief.

 

Ook dit jaar sloegen een aantal partners de handen weer in elkaar.

 

 

De leerkrachten en leerlingen van de hotelschool Terbiest van het GO!-onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap zorgden voor de bereiding, de praktische organisatie en de uitwerking van het feestmaal. Bovendien ondersteunde de hotelschool Terbiest financieel het initiatief.

 

 

De vrije school voor buitengewoon onderwijs De Regenboog bezorgden alle deelnemers een lekker aandenken, in de vorm van koekjes, om mee naar huis te nemen.

 

 

 

 

 

Deze netoverschrijdende samenwerking betekent een meerwaarde.
Het is geen alledaags gegeven dat scholen van 2 netten samenwerken rond zo een activiteit.

 

 

De doelgroep, werd, net zoals bij de vorige edities, geselecteerd door de Sint-Vincentiusgenootschap van Sint-Truiden.
Zie onder andere de teksten 'Sint-Vincentius heeft een nieuwe huisvesting!' van 4 september 2010 en ‘Vlaams minister Ingrid Lieten op bezoek bij Sint-Vincentius Sint-Truiden' van 3 maart 2012 op deze website.

 

 

Koken kost geld!
Ook dit jaar was de verenigde serviceclubs van Sint-Truiden, onder voorzitterschap van de heer Eric Stas, bereid om het initiatief financieel mee te ondersteunen. De stad Sint-Truiden kan tevens elk jaar rekenen op hun financiële steun voor de kermisdag voor personen met een handicap tijdens de augustuskermis.

 

 

“Deze feestmaaltijd voor kansarmen in het unieke kader van het kasteeldomein ‘Terbiest’ is een traditie geworden, die hopelijk nog lang kan/mag duren.”, besluit burgemeester Ludwig Vandenhove.

 

Zie onder andere de tekst ‘6e feestmaal kansarmen!’ van 11 april 2011 op deze website. 

 

 

 

 

Hierover is onder andere op woensdag 23 mei 2012 een artikel verschenen op Truineer.be en in Het Nieuwsblad op donderdag 24 mei 2012.