Aan tafel en tewerkstelling!

Onder impuls van sp.a-schepen
Els Sneijers/> zullen de inwoners eerstdaags in hun eigen dorps- of buurtrestaurant aan tafel kunnen gaan.
In samenwerking met vzw 't Heft worden er drie buurtrestaurants opgezet.

“De bedoeling is de bewoners op een gezellige locatie dicht bij huis een gezonde en goedkope maaltijd aan te bieden.
Op die manier stimuleren we de sociale contacten in dorpen en buurten en krijgen alleenstaanden, personen, die het minder goed hebben en senioren de kans om in hun eigen dorp of buurt te gaan 'uit eten'.
We bieden wekelijks een maaltijd aan in groepsverband in enkele vaste dorpslocaties. Dit kan ook een aanzet zijn voor de bewoners om de stap te zetten naar het lokale verenigingsleven.
De hele buurt krijgt een uitnodiging, iedereen is welkom. Maar niet alleen de buurt zal er wel bij varen. Dit project zal immers bijkomende tewerkstelling creëren voor diegenen, die moeilijker aan een job geraken in het normale arbeidscircuit. Dit initiatief is dus ook een tewerkstellingsproject waardoor ongeveer acht mensen aan de slag kunnen.”, legt schepen
Els Sneijers/> uit.
“Of hoe buurtactivering, sociaal beleid en tewerkstelling aan mekaar gekoppeld worden: drie vliegen in één klap!”, aldus burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

"Hiermee zetten we onze aandacht voor sociale tewerkstellingsprojecten verder, hetzij via rechtstreekse tewerkstelling bij de stad Sint-Truiden, hetzij via bepaalde projecten, die wij als stadsbestuur financieel ondersteunen.", zegt Ludwig Vandenhove.
"Als sp.a vinden we dit de taak van een lokaal bestuur, zeker als het economisch minder goed gaat."

Momenteel zijn ook al principieel projecten goedgekeurd voor een zogeheten fietsinrijpunt (verhuren en onderhoud van fietsen) en seniorenoppas, hetgeen nog eens sociale tewerkstelling kan bieden voor een vijftal personen. 

Dit artikel verschijnt ook in het aprilnummer van SPOTS van de sp.a-afdeling Sint-Truiden.
SPOTS is de periodieke publicatie van de sp.a-afdelingen.

SPOTS wordt in Sint-Truiden van huis tot huis bedeeld. Mocht u om de één of andere reden toch geen nummer ontvangen hebben, kan u er één aanvragen door een e-mail te sturen naar

burgemeester@sint-truiden.be.