Aankoop curlinginstallatie door het stadsbestuur van Sint-Truiden

Het stadsbestuur van Sint-Truiden heeft, op advies van de vrijwilligers van Senior Aktief, die dit gezien hadden tijdens de jaarlijkse uitstap naar zee in de maand mei, een curlinginstallatie gekocht.
Deze installatie werd officieel in gebruik genomen tijdens de opening van het seniorensportjaar op donderdag 20 januari 2011.

Burgemeester
Ludwig Vandenhove: “Onmiddellijk na hun terugkeer van de kust spraken een aantal senioren mij enthousiast aan over zo een curlingbaan, die zowel binnen, als buiten kan gebruikt worden. Ik heb dan ook onmiddellijk met schepen van sport
Bert Breesch het initiatief genomen om zo een toestel aan te kopen.”

 

 

 

 

Curling is een afgeleide sport van curling op ijs.
Het is een zeer toegankelijk spel voor jong of oud, vrouw of man.

Indoor curling kan in een gymzaal, een sporthal en/of een ander lokaal gespeeld worden, kortom, overal waar een ruimte beschikbaar is van minimaal 2 meter breed en 14 meter lang.
Buiten kan het overal gespeeld worden op een vlakke ondergrond.

 

 

De spelregels zijn eenvoudig: schuif de curlingschijven zo dicht mogelijk bij de middencirkel of ‘de roos’.
Curling wordt in tweetallen gespeeld, waarbij elke speler een eigen kleur curlingschijf heeft.
De curlingschijven wegen slechts 2,3 kilo, waardoor jong of oud, vrouw of man het spel kunnen spelen. Ook zittend vanaf een (rol)stoel kan meegedaan worden.
Door tactisch te spelen kan de tegenstander uitgedaagd worden in een bepaalde richting te spelen. Omdat elke speler 4 schijven heeft, blijft het spannend tot de laatst gespeelde schijf wie de meeste punten haalt.

 

 

 

De curlingset bestaat uit een mat van 14 x 2,8 m, 4 gele en 4 blauwe curlingschijven en dit alles verpakt in een handige verrijdbare opbergbox.
De curlingmat is voorzien van een speelveldopdruk. Er hoeft dus niets meer uitgetekend te worden, de mat uitrollen, de curlingschijven uit de kist en het spel kan beginnen.

 

“De curlinginstallatie zal gebruikt worden bij activiteiten van Senior Aktief en tijdens de
Sint-Truidense sportdagen en -kampen.
Met deze indoor curlinginstallatie beschikt Sportdienst Sint-Truiden over een primeur en een nieuwe troef in het toch al uitgebreide sportaanbod.”,
zegt schepen van sport Bert Breesch.

 

Schepen van senioren
Johnny Vangrieken, schepen van sport
Bert Breesch en burgemeester
Ludwig Vandenhove openden officieel de baan.

 

 

Ik wil van deze gelegenheid gebruik maken om de talrijke vrijwilligers van Senior Aktief te bedanken.

 

Zij maken het, samen met de stedelijke sportdienst, mee mogelijk dat senioren op een aangename, gezellige en goedkope manier diverse mogelijkheden krijgen om op hun niveau te (blijven) sporten.”, besluit
Ludwig Vandenhove.

Hierover is ook een item verschenen in Het Laatste Nieuws en op LimburgActueel van 21 januari 2011.